Sakıp Sabancı 'Ödül'le anıldı

Merhum işadamı Sakıp Sabancı aramızdan ayrılışının 14.Yılında, Sabancı Ailesi ve Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde Sabancı Center'da gerçekleşen törenle anıldı.

Sakıp Sabancı 'Ödül'le anıldı

Melih TÜRK

Sabancı Üniversitesi Onursal Başkanı merhum Sakıp Sabancı'nın vasiyeti üzerine verilen 'Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü', Sakıp Sabancı'nın ailesi ve Sabancı Üniversitesi ev sahipliğinde, Sabancı Center'da gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Ödülün bu yılki konusu 'Türkiye'de ve Dünyada Demokratik Yönetişim ve Birlikte Yaşamaya Yönelik Tehditler' oldu. Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülleri'nde Jüri Özel Ödülü'ne New York Üniversitesi'nden Adam Przeworski layık görüldü. Eşit ağırlıklı verilen üç 'Makale Ödülü'ne ise; 'Demokratik Gerileme ve Popülizm Arasındaki Seçmeli İlişkiler: Karşılaştırmalı Perspektifte Türkiye ve Macaristan Vakası' başlıklı makalesiyle Berk Esen, Demokrasinin Yıkımı: Otokrasi Heveslilerinin Stratejik Tercihleri' başlıklı makalesiyle İpek Çınar, 'Popülizmin Cazibesi ve Seçkin Söyleminin Rolü: Türkiye'den Örnekler' başlıklı makalesiyle Selim Erdem Aytaç layık görüldü. Törende bir konuşma yapan Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Sakıp Sabancı, sadece fen bilimlerinin değil, sosyal bilimlerin de aynı derecede desteklenmesi gerektiğine inanırdı. Vizyoner kişiliğiyle, bu anlayışı kalıcı hale getirmek için, Türkiye'nin sosyal bilimler alanında verilen ve uluslararası boyutu olan tek akademik ödülünü ihdas etti" dedi. Adam Przeworski Jüri Özel Ödülünü; Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Sayers'ten aldı. Makale ödülleri sahiplerine, ödüllerini ise, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Sevil Sabancı, Melisa Tapan ve Rektör Prof. Dr. Zehra Sayers verdi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.