Ayşe Kucuroğlu makyaj güncesi

Stiliyle her zaman ilgi odağı olan Ayşe Kucuroğlu, makyajıyla da dikkat çeken isimlerden biri. Yoğun göz makyajını sevdiğinin altını çizen Kucuroğlu’nun tam bir ruj tutkunu olduğunu öğreniyoruz. Kendisiyle yaptığımız çekimde farklı makyajının püf noktalar

Ayşe Kucuroğlu makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: Emrah ABİ

Cemiyet hayatının stiliyle, tarzıyla, makyajıyla her zaman dikkat çeken isimlerinden biri olan Ayse Kucuroglu ile Mac Kozmetik'in renkli dünyasında bir araya geldik. Kucuroglu uzun zamandır makyajını Mac markasının make-up artistlerine emanet ediyor. Yogun göz makyajını sevdigini ve böylece kendini çok çarpıcı hissettigini söyleyen Kucuroglu'nun en sevdigi makyaj malzemesi rujmus. Makyaj yaptırmayı çok sevdigini söyleyen Ayse Hanım'ın makyaj dünyasını araladık.

ÇARPICI GÖZ MAKYAJI FAVORİM
"Yüzüm küçük olmasına rağmen koyu renk göz makyajını kaldırıyor. Genelde göz makyajını koyu yaparak dudağı doğal, nude tonlarda bırakmayı severim. Göz makyajı yoğun kullanmayı seviyorum çünkü daha çarpıcı durduğuna inanıyorum. Gözümün rengini mürdüm tonlarıyla ortaya çıkartırım. Kendim göz makyajını istediğim yoğunlukta yapamıyorum, eyeliner da çekemem. Göz kapaklarıma baz kullanırım böylece uyguladığım far dağılmaz, parçalanmaz. Evo Lashes Evren Aykul takma kirpiklerini ve Mac Teddy Göz Kalemini severek kullanırım"


İYİ BİR CİLT MAKYAJDA EN ÖNEMLİSİ
"Benim için makyajda en önemli şey makyajın günün saatine uygun olması ve cilde uygun ürünlerle doğru makyaj uygulanması. Ten makyajında da aydınlatıcı ve ışıltılı tonlamaları çok severim. Makyajımı her zaman suyla temas ederek cildimden temizlerim. Makyaj temizleyicim Lierac Foaming Cleasing Gel ürünü ve en sevdiğim ürünlerden biri de Glam Glow Redcarpet bakımı. İyi bir makyajın bazı iyi bir cilttir. Fondöten kışın kullanıyorum özellikle SPF içerikli ürünleri tercih ediyorum. Böylece hem cildimi güneşten koruyorum hem de cildim pürüzsüz oluyor. Yaz aylarında ise daha çok bb kremleri tercih ediyorum. Allıkta şeftali tonlarını seviyorum, yaz- kış kullandığım ürün ise Mac Mineralize Skin Finish."


MAKYÖZÜ ANLATIYOR:
"Ayşe Hanım ten makyajını çok doğal ister. Yüzünde kontur uygulamasını çok seviyor ve mutlaka kontur ile hatları belirginleştiriyorum. Odak noktamız ise göz makyajı ve yoğun göz makyajını seviyor. Eğer açık tonlarda göz makyajı yaptıysak o gün buradan çok mutlu çıkmıyor. Mutlaka gözlerde yoğunluk istiyor ama dudaklarda çok renk sevmiyor. Abartılı bir kıyafet giyecekse sadece kırmızı bir dudak makyajı yapıyoruz ve ince eyeliner çekiyoruz. Ayşe Hanım'a uyguladığımız makyaj hilelerinden biri gözleri daha büyük göstermek için göz içine uyguladığımız kalem. Koyu renk kalemi göz içine sürüyorum sonra dışa doğru far ile dağıtıyorum. Göz içini kalemle dolduruyorum, böylece gözlerini daha yukarıya kaldırmış oluyorum. Gizli eyeliner çekerek istediğimiz kedigözü bakışını yapıyoruz. Bir de Ayşe Hanım'ın üst dudağı aslında kalın ancak pigmenti açık. Kalemle dudak çizgisinin hafif dışına çıkarak pigment farkını da dudak makyajına katıyorum böylece dudakları daha belirginleştiriyoruz."


MAT RUJ VE NUDE TONLARI SEVİYOR
"Ruj benim vazgeçilmezim. Bir mekana gittiğimde masaya ilk çıkardığım şey telefon ve ruj olur. Ruj hastalığım var gerçekten nude tonların ve mat dokulu rujların hepsini çok seviyorum ve La-Mer'in nemlendiricili Lip Balm'ı favorim. Kırmızı ruj ise benim için bir aksesuar gibidir; eğer renksiz bir günümdeysem kırmızı rujumu sürerek renk katıyorum. Mac'in Retro Matte Dangerous ve Liquid Matte Mademoselle rujları favorim."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.