Zeynep Ilıcalı'nın makyaj güncesi

Zeynep Ilıcalı’nın uzun yıllardır kullandığı allığı, vazgeçemediği göz kalemi ve ruju nedir? Ilıcalı ile 10 yıldır gittiği make-up artisti Şengül Akalın’ın makyaj dünyasının kapısını araladık ve merak ettiklerimizi öğrendik.

Zeynep Ilıcalı'nın makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: Emrah ABİ

Son zamanlarda iş hayatındaki başarılarıyla dikkatleri üzerine çeken Zeynep Ilıcalı'nın makyaj dünyasını araladık. 10 yıldır makeup artisti Şengül Akalın'a gittiğini ve onunla tanıştıktan sonra makyaj alışkanlıklarının değiştiğini belirten Ilıcalı'nın makyajda en önem verdiği nokta bakışları... O bakımdan göz makyajı ve kaşlarının şekli onun için önemli. Eskiden kaşlarını ince kullanan Zeynep Hanım'ın kaş stilini Şengül Hanım değiştirmiş ve aynı zamanda göz makyajı tercihini de... Ilıcalı ile yaptığımız mini makyaj sohbetinde vazgeçilmez kozmetik ürünlerini de öğrendik.

GÖZ MAKYAJINA AĞIRLIK VERİYOR
"Benim için makyajda en önemli detay gözler... Çok ağır olmadan, natürel bir şekilde gözleri öne çıkarırım. Maskara olarak şu sıralar L'Oreal Telescopic favorim. Benefit'in maskaralarını da severim. Şengül ise üç rimeli karıştırarak uygular; Rimmel, Armani, Chanel. Kirpik çok önemli benim makyajımda, o yüzden yoğun uyguluyoruz. Göz kaleminde de uzun yıllardır vazgeçilmezim Benefit Badgal liner siyah göz kalemi. Hem akmıyor hem de tonunu çok seviyorum. Takma kirpik taktığımda çok rahat ediyorum, çünkü sabah uyandığımda sadece ruj sürüyorum, ve allıkla makyajım hazır oluyor."


BRONZ VE DOĞAL TEN SEVİYOR
"Ten makyajında yoğun fondöten, pudra kullanımını sevmiyorum. Zaten tenim genellikle bronz olduğu için daha çok aydınlatıcı, parlatıcı baz ürünleri seviyorum. Kapatıcılarımı dönem dönem değiştiriyorum ama sevdiklerim arasında Nars, Benefit, Dior, Lancome var. En vazgeçilmez ürünüm de yıllardır kullandığım Guerlain Terracotta."

MAKYÖZÜ ANLATIYOR:
"Zeynep Hanım'a genelde son derece natürel bir makyaj yaparım. Fondöten, kapatıcı vs. kullanmayız ama gece bir davete katılacaksa Terracotta ağırlıklı bir ürün kullanırım. cildi zaten çok sağlıklı ve genellikle bronz olduğu için aydınlatıcı, parlatıcı ürünler, baz uygularım. genellikle de Dior'un bazlarını seviyorum. makyajında bizim için en önemli şey göz makyajı ve kaşları. Zeynep Hanım bana gelmeden önce çok yoğun göz makyajı yapıyordu. Farlar, siyah koyu tonlar gibi; o alışkanlığını ben kırdım. Kalem çekiyordum ve bir fırça yardımıyla kalemi dağıtıyorum ve ağırlığı kirpiklere veriyoruz. Yoğun rimel sürüyorum. Hatta bazen doğal dursun diye takma kirpik kullanırım. Yani kirpik çok boyalı olmasın, ama uzun ve yoğun olsun. Eyeliner kullanmıyoruz. Dudaklar için Zeynep Hanım'ın gideceği yere göre farklı renklerde ruj uygularım. Günlük hayatta genellikle nude tonlarını seviyoruz, bazen ruj sürmeden kalemle boyuyoruz. Zeynep Hanım'ın makyajını yaptırırken en sevdiğim özelliği de makyaj bittikten sonra aynaya bakıp, 'Ayy çok güzel olmuşum Şengül' demesi..."


KIRMIZI RUJ TERCİHİ CHANEL
"Şengül'ün en beğendiğim makyaj hilelerinden biri dudaklarımı belirginleştirmesi ve istediğim şekli vermesi. Ten rengi bir kalemle hatları belirginleştiriyor ve kalem, ruj uygulayarak dudak makyajımı tamamlıyor. Kırmızı ruj denildiğinde vazgeçilmezim Chanel Allure 99 numara. Kış aylarında kırmızı tonlarını seviyorum ama genellikle çok koyu rujları kendime yakıştırmıyorum. Nude tonları daha çok seviyorum. Şu sıralar Kylie Jenner'ın rujlarına bayılıyorum; renkleri çok güzel ve uzun süre dudakta kalıyor. Bir de Kat Von D Lipstick'in 'Double Dare' tonuna resmen aşık oldum!"

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.