En büyük hayali yarım kaldı

İstanbul gece hayatına damgasını vuran isimlerden biri olan Mehmet Tuna,geçtiğimiz hafta geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Tuna'nın en büyük hayali,'evim'dediği Şamdan'ın 50.yılını kutlamaktı.

En büyük hayali yarım kaldı

Melih TÜRK,Soner GÖMLEKSİZ

Cemiyet hayatının 42 yıllık efsane gece kulübü Etiler Şamdan'ın patronu Mehmet Tuna, geçtiğimiz hafta geçirdiği kalp krizi sonucu 65 yaşında hayatını kaybetti. Mesleğe DJ olarak başlayan ve Şamdan'ın kapısından 'DJ yardımcısı' olarak giren Tuna, mekanı 1975 yılından beri işletiyordu. 5 ay önce mülk sahibi Seda Sayan'la yaşanan bir kira krizi yüzünden 'evim' dediği mekanını kapatmak zorunda kalan Tuna, büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. 2010 yılında, Şamdan'ın 35. yılı için, eski eşi Şehnaz Tuna ile birlikte Şamdan Plus'a verdikleri röportajda, en büyük hayalinin Şamdan'ın 50. yılını kutlamak olduğunu söylemişti. Mehmet Tuna'nın bu hayali ne yazık ki yarım kaldı. Beklenmedik ölümüyle sevdiklerini yasa boğan Tuna'nın, ilk eşi İlkay Torumtay'ın kızı Melda, ikinci eşi Şehnaz Tuna'dan Mehmet ve Deniz olmak üzere üç çocuğu vardı. "Önemli isimler hep misafirimiz oldu, onlardan hayata dair çok nasihatlar aldık. Çok şanslıydık bu isimlerle bir arada olduğumuz için..." diyen, Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı gibi önemli isimleri ağırlayan Mehmet Tuna ise son yolculuğuna Teşvikiye Cami'sinden yıllarca yan yana çalıştığı iş ortakları, yakın dostları ve ailesi tarafından uğurlandı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Tuna, Edirnekapı'daki aile kabristanına defnedildi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.