Irmak Ünal'ın makyaj güncesi

Irmak Ünal’ın vazgeçemediği ruju ve kaşlarının sırrı nedir? Spor tutkusuyla bilinen güzel oyuncu, makyaj tercihlerinde de bu tutkusuna paralel sağlıklı ve taze bir görüntüyü seviyor.

Irmak Ünal'ın makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İŞLER FIRAT
Fotoğraflar: Şeref YILMAZ

Tiyatro ve sinemanın duayenlerinden Cihan Ünal'ın kendisi gibi oyuncu kızı Irmak Ünal'ın makyaj stilini mercek altına aldık. Başarılı oyuncu için makyajda en önemlisi, makyajsız gibi duran doğal bir görüntü. Doğallığı seviyor ancak makyajda renklilik de onun için vazgeçilmez... "Uyandığım zaman renkli ve fresh olmayı severim" diyen Ünal, dudak makyajında renkli rujları, ten makyajında da yanaklardaki pembeliği çok seviyor.

Dudaklarda renk seviyor
"Dudak makyajında renk severim, spora giderken bile rujumu sürerim. Mercan, kiremit, mürdüm gibi renkler ve mat tonlar tercih ederim. Dudak makyajımın tamamını genellikle dudak kalemiyle yapıyorum. Mac Spice dudak kalemi çantamdan hiç eksik olmaz."


Taze görüntüyü tercih ediyor
"Abartılı ten makyajını, ciltte tabaka gibi duran fondöten görünümünü sevmiyorum. Benim için yüz yapısını ve aydınlatmayı iyi vurgulayan, fresh duran bir makyaj görünümü önemli. Elmacık kemiklerimi vurgulamayı ve makyajda ıslak etkiyi seviyorum. Renkli nemlendiricileri kullanırım, Image Skincare renkli nemlendiricisi favorim. Allıkta şeftali tonlarını tercih ederim, terracotta benzeri ürünleri ise hiç sevmem. Mac'ın allıkları ve Benefit'in Benetint allığı favorim. "


Makyözü anlatıyor
"Irmak Hanım, genellikle kirpik ağırlıklı makyajı tercih eder ve çok doğal tonları sever. Hiç,koyu bir makyaj yapmıyoruz. Yüzünün parlak görünmesini ve elmacık kemiklerinin belirgin olmasını seviyor. O yüzden aydınlatıcı ürünler kullanıyorum ve kontürleme yapıyorum. Elmacık kemikleri zaten çok belirgin, ben de olanı ortaya çıkartıyorum. Dudaklarda da nude görünümünü seviyor."

Göz makyajında pratiklik önemli
"Benim için göz makyajında pratik olmak çok önemli, o yüzden pratik ürünleri seviyorum. Mesela smokey göz makyajı için Benefit'in ikili bir farı var onu kullanıyorum. Eyeliner'ım da Sephora Parmak Eyeliner. Bu ürüne resmen aşık oldum! Guerlain Waterproof Mascara da yaz aylarında vazgeçilmezim."


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.