Rezzan Benardete'nin makyaj güncesi

Cemiyet hayatının, stil sahibi isimlerinden biri olan iş kadını Rezzan Benardete, Ebil Kuaför’deki make-up artisti Ali Bora Bel’e makyajını yaptırıyor. Rezzan Hanım için Ali Bora Bel, makyaj denildiğinde ilk durağı...

Rezzan Benardete'nin makyaj güncesi

Yazı: Gülçin İşler FIRAT

Fotoğraflar: Emrah ABİ

Rezzan Benardete her zaman stiliyle, elegan duruşuyla dikkat çeken, beğenilen bir isim. Rezzan Hanım'ı, kuaförü Ebil'de make-up artisti Ali Bora Bel'e makyaj yaptırırken görüntüledik. Benardete için makyaj kendi yüz ifadesini bozmadan ekstra bir dokunuşu, renk eşitsizliğini dengelemeyi ifade ediyor ve abartılı makyaj görünümlerinden hiç hoşlanmadığının da özellikle altını çiziyor. Günlük hayatında kullandığı makyaj ürünleri kızıl, kahve tonlarında bir göz kalemi, siyah rimel, renkli nemlendirici ve dudak tonlarında bir ruj...

GÖZLERİ BELİRGİNLEŞTİRİYOR
"Göz makyajında göz rengini ortaya çıkartan doğal tonlarda far uygulamasını seviyorum; Burberry Smoke & Sculpt Pen tonu favorim. Gözaltına ise kızıl, bronz tonlarda göz kalemi sürerek buğulu bir efekt veriyorum ve en son bol maskara sürerek göz makyajımı bitiriyorum. Maskaram da Nars Audacious. Yine Burberry'nin Cashmere Concealer'ını da gözaltına aydınlatıcı olarak sürerim."

MAT DUDAK MAKYAJI SEVİYOR
"Dudak makyajında en önem verdiğim dudak şekline ve o gün giydiğim kıyafete uygun bir ruj seçimi. Nars'ın doğal renklerinin hepsinin hayranıyım. Ben kalem çekmiyorum ama Ali Bora'ya geldiğimde o Mac'in dudak kalemlerinden çekiyor. Mat dudak makyajını seviyorum. Rouje Dior Matte 772 ise favorim."

FONDÖTEN KULLANMIYOR
"Ten makyajında aydınlık, parlak ve ıslak görünümü seviyorum ve baz çok önemli. Fondöten hiç kullanmam, sadece renkli nemlendirici sürerim. Nars, St. Moritz renkli nemlendiricisi benim olmazsa olmaz ürünüm. Allık için de Nars Laguna favorim, kontur yapacağım zaman bu ürünle yapıyorum. En son olarak da parlak bir görüntü için Burberry Fresh Glow Highlighter sürerim."

MAKYÖZÜ ANLATIYOR:
"Rezzan Hanım makyajda hiçbir şekilde abartıyı sevma-ez; özellikle de teninde kalın, mat görüntü veren makyajı asla yaptırmaz. O yüzden ona hiç fondöten uygulamam, sadece renkli nemlendirici sürerim. Parlak bir görüntüyü seviyor teninde ve çok renkli allık dokunuşlarını da beğenmediği için allıkları da hafif dokunuşlarda uyguluyorum. Şeftali ve bronz tonları seviyor. Göz kapağında çok hafif gölgeler yapıyorum. Dudaklarına da dudak çizgisini birleştirerek vişne tonlarında kalem çekiyorum ve dudak içini dolduruyorum."


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.