Siren Ertan'ın 'Hatay' isyanı!

Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Siren Ertan Kayalar, geçtiğimiz hafta yakın arkadaşlarıyla birlikte Hatay'a gitti. Siren Ertan, kentteki kirlilik karşısında hem şaşkına uğradı hem de çok üzüldü.

Siren Ertan'ın 'Hatay' isyanı!

Geçtiğimiz günlerde Hatay'a giden Siren Ertan Kayalar, gördüğü kirli manzara karşısında şaşkına düştü. Konuyla ilgili olarak yetkili birisiyle görüşmek istediğini ama bir türlü görüşemediğini söyleyen Ertan, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir yazı yazdı. İşte Siren Ertan'ın yazdığı o yazı:


''Ancak ne yazık ki #Hatay 'daki her şey bu kadar güzel değildi. Orada hiç sevemediğim, hiç alışamayacağım, hiç yakıştıramadığım bir şey var ki nasıl anlatsam..
Kısaca; etraf çöp dolu! Pet şişeleri, plastikler, kağıtlar, kumaş parçaları.. Evet bu kadar derin medeniyetlere sahip bir kent, çok kültürlü aileler.. Çok şaşırtıcı ama ne yazık ki doğru.
Antakya'ya ilk kez 10 yıl kadar önce gitmiştim. Otobüsümüzle dolaşırken şok olmuştum. Sokak kenarları çöp doluydu ve önümüzdeki Hatay plakalı araç su içip boş pet şişesini sokağa sallıyordu. Belediyeye ayrı şaşırdım, insanların bu konudaki eğitimsizliğine ve duyarsızlığına ayrı. Grubumdan ayrıldım, sora sora belediye binasına gittim. Kapıdaki görevliye belediye başkanı ile görüşmek istediğimi söyledim. Yok dedi. Yardımcısı? Yok. Özel kalem falan? Görevli "Hiç kimse yok" diyor. Peki dedim ve bir kağıda yetkili biriyle görüşmek istediğimi, konunun önemli olduğunu, isim ve cep telefonumu yazıp bıraktım. Hala arayan yok :) Gördüklerime üzülerek döndüm, o günden beri de diyorum ki "Hatay'ı görene kadar gördüğüm en çöplü şehrin Napoli olduğunu zannederdim". O kadar yani.️
Yıllarr sonra, geçen hafta tekrar giderken aklımda hep bu konu vardı. Hatay temiz midir? Maalesef. Konuştuğum Hataylı herkes ama herkes de aynı fikirde ancak çözüm? Herkes suçu belediyeye atıyor ama ben bu kadar dar bakamıyorum..
Çirkin fotoğraf paylaşmayı sevmediğimden yine paylaşmıyorum..
Bilen bilir; benim buradan insanlara ya da partilere saldırmak, negatif bir şey söylemek gibi bir tavrım hiç yoktur. Özellikle sosyal medyanın insanların içindeki nefreti ya da kıskançlığı kusması için kullanılmasından hiç hoşlanmam. Hem de tanımadığı insanlara karşı! Ben nezaket severim. Ancak gördüğümden, doğru bildiğimden geri duramıyorum bazen. Bu yazıyı da tamamen pozitif amaçla yazdım. Belki bir-iki kişiyi de çöp atmadan durdurabiliriz diye.. Kahire'den Yeni Delhi'ye kadar, ülkemin çookk şehrini gezdim. Gerçekten üzgünüm. Umarım bir daha geldiğimde şehriniz, şehrimiz çöpsüz olur sevgili #Antakyalı'lar. Dediğim gibi; o derinlikteki bir şehre gördüklerim yakışmıyor. Tabii bence.️
Evett Hatay'la ilgili bu son paylaşımımdı. İnşallah yeni yolculuklara diyelim...''

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.