Asya'nın kozmopolit şehirlerinden Kuala Lumpur

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur, gökdelenleri, alışveriş merkezleri, Çin ve Hint mahalleleri, camileri ve parklarıyla her yıl milyonlarca turist çekiyor. Renkli kültürlerin bir arada yaşadığı şehirde görülecek çok yer var.

Asya'nın kozmopolit şehirlerinden Kuala Lumpur

Şerif ERCAN

Malezya'nın Başkenti Kuala Lumpur, Asya'nın en kozmopolit şehirlerinden biri... Kuala Lumpur, 1800'lerin başında, Gombak ve Klang nehirlerinin kesişme noktasında küçük bir madenci köyü olarak kurulmuş. Malayca'da 'çamurlu kavşak' anlamına gelen şehirde Malayların dışında Çinli ve Hintliler yaşıyor. O yüzden de Malay, İslam, Hint ve Çin kültürleri bir arada bulunuyor. Kuala Lumpur'un bir özelliği de Malezya'nın kültür, ticaret ve eğlence merkezi olması. Renkli kültürlerin bir arada yaşadığı şehirde, pırıltılı gökdelenler, gösterişli alışveriş merkezleri, Çin ve Hint Mahalleleri, camiler ve yemyeşil parkları, yemekleri, kocaman ağaçları ile etkileyici bir karaktere sahip. Ayrıca, dünyanın en iyi alışveriş şehirlerinden biri olarak da adından sıklıkla söz ettiriyor. Dünyanın en yeşil, en konforlu şehirlerinden olan Kuala Lumpur'da gezilecek ve görülecek pek çok yer var. Şehirde görülebilecek yerlerin başında bir zamanlar dünyanın en yüksek binası olarak kayıtlara geçen Petronas Twin Towers geliyor. Bu kule aynı zamanda Malezya'nın en önemli petrol şirketlerinden birinin de iş binası olarak kullanılıyor. Ayrıca, Malezya'nın hem yönetim hem turizm merkezi olan Putra Jaya, Seri Perdana, Putra Camii, Dar'ül Ehsan Sarayı, Putra, Saujana ve Gemilang Köprüleri, Chinatown ve Hinduların kutsal ibadet merkezi sayılan Batu Caves de görülmeye değer. Modern binaların yanında, İngiliz sömürgesi döneminden kalma görkemli binalar, geleneksel dükkanevler ve birçok sektördeki çalışma şekli yok olmamış. Kuala Lumpur'da birçok müze de bulunuyor. Ülkenin tarihini, mili mücadelesini, kültürünü ve sanatını yansıtan onlarca müze var. Güncel sanatlarla ilgileniyorsanız onun için de birçok müze ve galeri bulabilirsiniz. Kuala Lumpur ayrıca tam bir alışveriş cenneti. Çok modern alışveriş merkezlerinin yanı sıra geleneksel pazarlar ve pasajlar da alışveriş için turistleri bekliyor. Pavillion, Fahrenheit 88, Lot 10 ve Petronas Twin Towers'ın altındaki Suria KLCC, şehrin en tanınmış modern alışveriş merkezleri... Şehrin gece hayatı da çok renkli. Birçok restoran, bar ve eğlence mekanı bulunuyor. Gece zaten ışıl ışıl olan şehir, eğlence mekanlarıyla daha da renkleniyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.