Gizemli uygarlıkların merkezi Meksika

Dünyanın ilk uygarlıklarının merkezi olan Meksika, kültürü, yemekleri ve plajlarıyla turistler için tam bir cazibe merkezi. Meksika’ya giderseniz Mexico City, Yucatan, Cancun ve Tulum şehirlerini görmeden dönmeyin.

Gizemli uygarlıkların merkezi Meksika

Şerif ERCAN

Meksika; uygarlık tarihine yön veren, gizemli kökenleri ve inanç sistemleriyle, Azteklerin, Tolteklerin, Olmeklerin ve nihayet Mayaların yurdu olmuş bir ülke. Her uygarlık Meksika'da çok önemli kalıntılar bırakmış. Bu kalıntıların çoğunu başkent Mexico City'deki Antropoloji Müzesi'nde görebilirsiniz. Müzenin dev salonlarında MÖ 1500 yıllarına uzanan Olmek, MÖ 200-600 arası Teotihuacan, MS 300-987 Maya ve 1325-1521 Aztek dönemlerine ait müthiş parçalar sergileniyor. Mexico City'nin ana meydanı olan Zocalo Meydanı Moskova'daki Kızıl Meydan'dan sonra dünyanın en büyük ikinci meydanı. Diego Riviera, Jose Clemente ve David Alfaro Siquerios gibi ünlü Meksikalı ressamların duvarlarını resimleri ile süsledikleri Başkanlık Sarayı, 1537 yılında inşa edilmiş olan Amerika'nın en büyük katedrali bu meydanda yer alıyor. Mexico City'nin en önemli bölgelerinden biri Zona Rosa. Insurgente Bulvarı üzerinde her sokağının ismini Avrupa şehirlerinden alan Zona Rosa, Mexico City'nin gece hayatının da merkezi. Ünlü moda markalarının bulunduğu bölge bar ve kulüpleriyle sabaha kadar eğlence tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Mexico City'nin diğer bir ilginç köşesi Üç Kültür Meydanı. Buranın bu isimle anılmasının nedeni; Azteklerin Savaş Tanrısı Huitzilopochtli ve Yağmur Tanrısı Tlaloc için yapılmış tapınakların kalıntıları ile İspanyol koloni dönemi katedrali ile modern Meksika'nın alışveriş merkezinin adeta birbirinin içinde olması... Mexico City'de akşamüzerleri renkli giysileri ile Mariachiler, Meksikalılar ve turistler Garibaldi Meydanında buluşuyorlar. Tarih ve kültür meraklıların mutlaka görmesi gereken bir yer de Meksika'nın Yucatan bölgesi. Burada göreceğiniz eski uygarlıkların kalıntılarından çok etkileneceğinizden şüphem yok. Cancun, Yucatan Yarımadası'nın denize karıştığı noktada yer alan, otelleri, alışveriş merkezleri, restoranları ile Meksika'nın turizme adanmış bir bölgesi. Buradaki dünyaca ünlü plajlarda hem deniz ve güneşin hem de eğlencenin keyfini çıkarabilirsiniz. Ülkede görülmesi gereken yerlerden biri de Tulum. Hele bu mevsimde Tulum'da yaz hasretinizi en güzel şekilde giderebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.