Ağaç tepesinde tatil keyfi

Dünyadaki yeni tatil trendlerinden biri de, ağaç ev konseptli otellerde konaklayıp doğayla iç içe keyif çatmak. Peki ağaç tepesindeki oteller hakkında ne biliyorsunuz? İşte en iyi ağaç ev konseptli oteller ve özellikleri...

Ağaç tepesinde tatil keyfi

Şerif ERCAN

Ağaç ev turizmi hızla yükseliyor. Hotels.com'un verilerine göre, ağaç ev konseptli otellere olan talep geçen yıla göre yüzde 30 artmış. Ağaç evlerde tatil yapmak isteyenlerin sayısı artınca, 'Loved by Guests' ödüllerinde 'En İyi Ağaç Evler' kategorisi bile eklenmiş. Anlayacağınız dünyada yeni tatil trendlerinden biri de ağaç tepesinde keyif çatmak! Siz de bu trende uymak isterseniz 'en iyi'ler listesinde yer alan ağaç ev otellerine bir göz atın.

Bird's N est (Keemala - Tayland)
Bir uçurumun kenarında, kendinize ait 30 metrekarelik bir sonsuzluk havuzunda atlamak ister misiniz? Bunu, Phuket'teki Bird's Nest ağaç evlerinde yapabilirsiniz. Burada yağmur ormanı manzarasında konaklayıp Keemala'da plaj, spa ve şampanyalı piknikler de yapabilirsiniz.

Tree Hotel (Laponya - İsveç)
Tree Hotel, ilginç ve özel tasarıma sahip çevre dostu ağaç evleriyle dikkat çekiyor. Uzun çam ağaçları arasında aynalı küp, kuş yuvası veya UFO temalı ağaç evlerde, hamakta keyif ve sauna'da rahatlama gibi imkanlar da var.


Tsala Treetop Lodge (Plettenberg Bay - Güney Afrika)
Bu otel, Güney Afrika'daki Garden Route'un kalbindeki ağaç tepelerinde bulunuyor. Büyüleyici manzaraya ve gizemli bir çekiciliğe sahip ağaç evler son derecek lüks. Her birinin özel spa'sı, şöminesi ve hatta sonsuzluk havuzu var.


Japamala Resort (Tioman Adası - Malezya)
Tioman Adası'ndaki ormanın alçak arazilerinde bulunan bu otele sadece tekneyle ulaşılabiliyor. Yürüme köprüleri, bu büyüleyici ağaç evleri birbirine bağlıyor. Doğada yaşamayı seven fakat lüksten vazgeçemeyenler için ideal.


Aqua Wellness Resort (Emerald - Nikaragua)
Nikaragua'nın Emerald sahilindeki ağaç ev villalarda atlama havuzları, dış mekanda Bali duşları ve her gece güneşin Pasifik'te batışını izlemek için özel bir teras bulunuyor. Terasta yoga dersleri de veriliyor.


Eureka Springs Treehouses (Eureka Springs - ABD)
Eğer gözden uzak ve romantik bir kaçamak noktası arıyorsanız gitmeniz gereken yer burası. İlginç özellikleri ve eğlenceli ortamıyla öne çıkan ağaç evler, Venedik, New York, Santa Fe ve Paris temasına sahip.



6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.