Tarihi kimliğini koruyan modern bir şehir Münih

Tarihi kimliğini yitirmeden modernleşen ve günümüzde Almanya’nın ticaret ve teknoloji merkezlerinden biri haline gelen Münih, birçok özelliğiyle ‘Almanya’nın görülmesi gereken şehirleri’ listesinin üst sıralarında yer alıyor.

Tarihi kimliğini koruyan modern bir şehir Münih

Şerif ERCAN

Almanya'nın en büyük üçüncü şehri olan, Bavyera Eyaleti'nin başkenti Münih, geçmişle geleceği harmanlayan, ticaret ve teknoloji ile kültür ve sanatı bir arada barındıran bir şehir. Tarihi 12. yüzyıla kadar uzanan Münih, günümüzde ticaret ve teknoloji merkezi konumunda bir şehir. Aynı zamanda kültür ve sanatıyla da öne çıkan Münih, Tipik Alman şehirlerini aratmasa da bir dünya şehri olmayı da başarmış. Tarihi yapılarını ve atmosferini korurken modernleşmeyi de ihmal etmeyen Münih'te gezilecek ve görülecek çok yer var. Kurulduğu yıllardan beri Münih'in merkezi, hep Marienplatz olmuş. Şehrin en hareketli yeri olan Marienplatz'da en büyük dikkat çeken şey, 19. yüzyıl Neo-Gotik mimarisinin tipik bir örneği olan Neues Rathaus oluyor. Bu tarihi binanın 85 metre yükseklikteki kulesine çıkarsanız muhteşem Münih manzarasını izleyebilirsiniz. Aynı meydanda yer alan eski belediye sarayı Altes Rathaus da görülmeli. Bu tarihi bina da günümüzde Münih Oyuncak Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Münih'in en önemli ve en eski kilisesi olan St. Peter Kilisesi da Marienplatz'ta yer alıyor. Münih'te görmeniz gereken yerlerden biri de 17. yüzyılda Barok tarzda inşa edilen yazlık konut Nymphenburg Sarayı. Saray, bahçesiyle de büyük ilgi görüyor. Bavyera Krallığı'nın 1918 yılına kadar kullandığı eski sarayı olan Munich Residenz da şehrin en değerli yapılarından biri. 10 avlusu ve yaklaşık 130 odasını bulanan sarayı gezmek saatlerinizi alabilir. Bu arada Avrupa'nın en büyük parklarından biri olan Englischer Garten da, görülmeye değer. 1789 yılında açılan park, şehrin gürültüsünden kaçış için ideal bir yer. 1972'deki olimpiyatlar için inşa edilen ve dönemin çizgilerini taşıyan Olympiapark da görülecekler listesinde yer alıyor. Şehrin TV kulesi burada bulunuyor. Münih birçok modern müzeye de ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en önemli bilim ve teknoloji müzelerinden Deutsches Museum Münih'te yer alıyor. Şehirdeki bir diğer önemli müze BMW Müzesi. Ünlü otomobil markası BMW'nin tarihini, en güzel örnekleriyle gözler önüne seren müze mimari yapısıyla da ilgi odağı oluyor. Münih'te sanat tutkunları için de birçok müze ve sanat galerisi yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.