Yeni Zelanda'da doğa harikası bir şehir Christchurch

Yeni yerler keşfetmek isterseniz size Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrini önerebilirim. Muhteşem bir doğaya sahip olan ve ‘Garden City’ olarak da bilinen şehirde, görülecek birçok yer ve yapılacak birçok aktivite var.

Yeni Zelanda'da doğa harikası bir şehir Christchurch

Şerif ERCAN

Büyük Okyanus'ta bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'nın önemli şehirlerinden biri olan Christchurch; dağlara, okyanusa, plajlara, göllere, nehirlere ve açık alanlara yalnız bir saatlik uzaklığı ile ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri. İngiliz misyonerler tarafından kurulduğu için hem görünüşüyle hem de atmosferiyle tam bir İngiliz şehrine benzeyen Christchurch, dağlar arasında bir düzlükte yer alıyor. Yaklaşık 360 bin nüfusu olan Christchurch'u keşfetmeye şehrin kalbi olan Katedral Meydanı'ndan başlayabilirsiniz. Gotik tarzda yapılmış katedral tüm meydanı hakimiyeti altına alıyor. Meydanda ayrıca kafeler, hediyelik eşya dükkanları da mevcut. Daha dingin bir ortamda vakit geçirmek isterseniz, şehrin ortasından geçen Avon nehrinin kıyısında yürüyüşe çıkabilir ya da bir kayık kiralayarak nehir gezisi yapabilirsiniz. Gezinti sırasında botanik bahçelerini ve Hagley Parkı'nı ziyaret etmeyi de ihmal etmeyin. Zaten yemyeşil parkları, botanik bahçeleriyle şehir 'Garden City' olarak da biliniyor. Geleneksel Maori (Yeni Zelanda yerlileri) kültürünü tecrübe etmek isterseniz, Nga Hau e Wha Marae'yi ziyaret etmelisiniz. Burada yerel kabile üyeleri ile Maori kültürü ve geleneklerini yaşayabilirsiniz. ABD'nin Antarktika programlarının merkez üssü olan Christchurch'de Uluslararası Antarktika Merkezi'ni de ziyaret etmelisiniz. Burada hava sıcaklığının sıfırın altına indiği kar mağaralarını gezebilir ve çoğu Antarktika'da bulunmuş görevliler ile sohbet edebilirsiniz. Christchurch ve çevresinde macera tutkunları için yapacak başka birçok aktivite bulunuyor. Balonla gezmek, balık tutmak, binicilik, skydiving, jet botlarla gezmek, yunuslarla yüzmek, kürek çekmek ve golf oynamak bunlardan bazıları... Alışveriş tutkunları için de biraz bilgi vereyim. Christchurch'un ana caddelerinden biri olan Colombo Street'te her türlü mağazayı bulabilirsiniz. Giyimden aksesuarlara ve hediyelik eşyalara kadar her şeyi bu caddedeki mağazalardan satın alabilirsiniz. Benim önerim yerel hediyelik eşyalardan ve özellikle de el yapımı mücevherlerden satın almanız...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.