Göl kenarında huzurlu ve lüks tatil Como

İtalya’nın dünyaca ünlü gölü Como, huzurlu ve lüks tatilin en iyi adreslerinden biri. Göl ile aynı adı taşıyan küçük kasaba, çok şık butik otellere, çok güzel restoranlara ve birçok ünlü markanın butiklerine ev sahipliği yapıyor.

Göl kenarında huzurlu ve lüks tatil Como

Şerif ERCAN

İtalya'nın en ünlü tatil yerlerinden biri de Como kasabası. Milano'ya 45 kilometre mesafede bulunan Como gölünün kenarında kurulan ve göl ile aynı adı taşıyan küçük kasaba, dünyanın dört bir yanından turist çekiyor ama genellikle zengin Amerikalılar ve Avrupalıların tercih ettiği bir yer olarak anılıyor. Göl kenarında, orman içindeki villalar birçok Hollywood starını ağırlıyor. Romantizmi yaşamak için de Avrupa'nın en gözde yerlerinden biri olarak gösterilen Como, şık otelleri, lüks restoranları ve gece kulüpleriyle de adından söz ettiriyor. Neoklasik yapılarıyla dikkat çeken Como'da, şehir merkezindeki büyük katedrali ve Dante ile Beatrice heykellerini mutlaka görmelisiniz. San Fedele Meydanı'ndaki Barbarossa ve voltaja adını veren Alessandro Volta'nın adını taşıyan meydan da görülmeli. Temiz havası, sakinliği, doğası ve uygar insanlarıyla beğeni kazanan Como, aynı zamanda bir alışveriş cenneti. Çünkü küçücük kasabada birçok lüks markanın küçük mağazaları bulunuyor. Como, küçük bir kasaba olmasına rağmen çok sayıda otelle turistlere ağırlıyor. Como'nun en ünlü oteli ise, 500 yıllık tarihe sahip olan Villa d'Este. Mel Gibson, Sharon Stone, Sting, Madonna, Donna Karan ve Ralph Lauren gibi dünyaca ünlü isimler Villa d'Este'nin müdavimleri arasında bulunuyor. Kasabaya adını veren Como Gölü hakkında da kısaca bilgi vereyim. Como, İtalya'nın en büyük üç gölünden biri. Göl, Como kasabasının yanı sıra birçok köy ve kasabayla çevrili. Suyu bir hayli temiz olan gölün çevresindeki küçük yerleşim yerleri de temizliğiyle ünlü.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.