Büyük Okyanus'un ortasında bir tatil cenneti Hawaii

Büyük Okyanus’ta ABD’nin bir eyaleti olan Hawaii, dünyanın en ünlü tatil yerlerinden biri. Ünlü yıldızların da ilk tercihleri arasında yer alan ve adı adeta tatil ve eğlence ile özdeşleşen Hawaii, her mevsim turistlerle dolup taşıyor.

Büyük Okyanus'un ortasında bir tatil cenneti Hawaii

Şerif ERCAN

Hawaii, Büyük Okyanus'ta Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaleti olan bir adalar topluluğu. Los Angeles'ın 3 bin 700 kilometre açığındaki Hawaii, renkli gece hayatı, volkanik kayaların eteklerinde uzanan bembeyaz plajları ve tropikal ağaçlarıyla tam bir tatil cenneti. Hawaii'nin bir özelliği de, ABD'li ünlü yıldızların deniz-kum-güneş tatili için ilk tercihleri arasında yer alması. Adaların ünlü plajlarında her mevsim, sinema, müzik, podyum ve spor dünyasının yıldızlarına rastlamanız mümkün. Hawaii'de tatiliniz, yerel halktan genç kızların halka şeklindeki çiçekleri boynunuza takıp 'Aloha' demeleriyle başlıyor. Bu arada Aloha, 'Merhaba', 'Güle güle' ve hatta 'Seni seviyorum' anlamına geliyor. Toplam 132 adadan oluşan Hawaii'de yaklaşık 1.5 milyon kişi yaşıyor. Başkenti ise Honolulu. Oahu ve Maui adaları, Hawaii'yi yaşamak için birebir. Kauai ise 'gökkuşağı adası' olarak tanınıyor. Kauai de en yağmurlu ada olarak biliniyor. Kısa ama yoğun yağmur sonrası yeşilliklerin arasından fışkıran suların yarattığı şelaleleri ve oluşan gökkuşaklarını görmek için tropikal adanın üzerinde bir helikopter gezisi yapmak gerekiyor. Uçsuz bucaksız bir kumsala sahip olan Maui adasında güneşlenmenin ve denize girmenin dışında yapılacak çok şey var. Burası, dağlık arazilerin, derin vadilerin ve ormanların bulunduğu bir ada. Ayrıca burada, rodeo için Makawao'da bir araya gelen kovboyların gösterilerini de kaçırmayın. Hawaii'nin en gözde plajları ise, Waikiki Plajı ve Hanauma Sahili... Foster Botanik Bahçesi, Diamond Tepesi, Kapiolani Parkı da mutlaka görülmeli. Hawaii'de renkli bir gece hayatı sizi bekliyor. Polinez şarkıları ve danslarıyla eğlenceler sabahlara kadar sürüyor. Özellikle Kalakala Caddesi (Waikiki'nin kalbi) geceleri kesinlikle görülmeye değer. Salsa ise; Hawaii gecelerini süsleyen bir başka unsur. En ünlü gece kulüpleri arasında, Angles Waikiki, Zanzabar, Cw Boar's, D'Angaros, Eclipse, Mask Bar&Gril, Second Flor, Shooters, The Other Side sayılabilir. Alışverişe meraklıysanız; adanın sembolleri arasında yer alan iri çiçekli 'Aloha' gömlekler alışverişin olmazsa olmazı. Mutlaka antikacı dükkanlarına ve palmiyelerle çevrili açıkhava pazarlarına da uğramalısınız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.