Müslümanların izini taşıyan İspanya şehirleri Endülüs

İspanya’da bir dönem Müslümanlığın egemenlik sürdüğü bölgeyi ifade eden Endülüs, günümüzde en cazip tatil destinasyonları arasında bulunuyor. Birçok ırk ve dinin izlerini taşıyan bölgede, güneş ve denizin tadını da çıkarabilirsiniz.

Müslümanların izini taşıyan İspanya şehirleri Endülüs

Şerif ERCAN

Güney İspanya'nın Sevilla, Cadiz, Cordoba, Malaga, Granada, Huelva, Jaen ve Almeria şehirlerinden oluşan Endülüs, coğrafi açıdan tam bir tabiat harikası. Endülüs aslında, 711-1492 yılları arasında İber Yarımadası'nda Müslümanlığın etkisi altında bulunan bölgelere verilen isim. Coğrafî ve kültürel konum itibarıyla Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ile doğrudan ilişkili olan bölgede, Arapça, Berberice, Latince, İspanyolca, Katalanca, Portekizce ve Fransızca olmak üzere yedi dil konuşuluyor. Burada yedi ırk ve üç büyük semavi din mensupları bir arada yaşıyor. Endülüs'ün hem tarihi zenginliğini hem de muhteşem güzelliğini keşfetmek için genellikle Granada, Sevilla, Cordoba, Malaga ve Cadiz'i içeren turlar tercih ediliyor. Granada'da, başta geniş surlarla çevrili olan Elhamra'yı görmelisiniz. Sonra Alcazar yapıları, Alcazaba kalıntıları, Generalife'ı ve Pedro Karl V'in sarayını ve Mağriblilerin son barınağı olan dar ve beyaz sokakları gezebilirsiniz. Sevilla'da, Muvahhitler döneminden kalma eski Ulu Cami'nin yerine 15. yüzyılda inşa edilmeye başlanan katedral, Arap, Gotik ve Rönesans tarzı sarayların yan yana yükseldiği krallık malikanesi Alcazar, Altın Kule denilen kale, birçok Ortaçağ kilisesi, 51. Paula Rahibeler Manastırı ve Belediye Sarayı sizi bekliyor. Cordoba'da ise 785 yılında başlanan ve 987'de tamamlanan İslam sanatının en tekili yapılarından biri olan Cordoba Camii, Musevi Mahallesi ile Plaza Mayor mutlaka görülmeli. Pablo Picasso'nun doğum yeri Malaga ise, hareketli bir şehir. Burada Alcazaba Kalesi ve Picasso Müzesi'nin gezdikten sonra ünlü plajlarında ve bu plajlara eşlik eden barlarda keyifli zaman geçirebilirsiniz. İspanya'nın batı kıyısında bir yarımada üzerindeki Cadiz'de de, Endülüs ruhunu, tarihle iç içe ve romantizmle birlikte yaşayacaksınız. Cadiz'de göz alıcı plajlar ve sahildeki şirin kafeler sizi bekliyor. Playa Victoria sahili boyunca sıralanan kulüpler de eğlence tutkunlarını ağırlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.