Güneydoğu Asya'nın saklı cenneti Laos

Güneydoğu Asya’da bulunan ve adı pek bilinmeyen Laos adlı ülke, birçok tarihi, kültürel ve doğal güzelliği barındırıyor. Uzun bir dönem sömürgesinde kaldığı Fransızların etkisinin sürdüğü ülkede keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Güneydoğu Asya'nın saklı cenneti Laos

Şerif ERCAN

Tayland, Vietnam ve Kamboçya'nın arasında sıkışmış kalmış, denize kıyısı olmayan Laos, uzun yıllar Fransızların sömürgesinde kalmış. 1946 yılında bağımsızlığına kavuşan bu küçük ülkenin adını pek duyanız olmamıştır ama Emirates Havayolu Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Bölge Müdürü Bahar Birinci, mutlaka görmek gerektiğini söylüyor. Bahar Hanım'ın birkaç kez gittiği ve herkese tavsiye ettiği Laos'u size biraz anlatmaya çalışayım.

Laos, yıllarca Fransa'nın sömürgesinde kaldığı için onlardan birçok miras taşıyor. Ülkenin en büyük şehirlerinden olan ve mutlaka görülmesi gereken Luang Prabang'da da Fransızların etkilerini fazlasıyla görüyorsunuz. Mekong nehri kıyısında yer alan Luang Prabang, hafta sonu geçirmek için bile gidilebilecek çok keyifli bir şehir. Fransız etkilerinin halen sürmekte olduğu ana caddesi ve caddenin iki yanındaki çok güzel dükkanlar, çeşitli restoranlar, barlar, kafeler ve fırınlar var. Cadde akşamları trafiğe kapatılıyor ve gece pazarı oluyor. Burada birçok el işini çok ucuza alabilirsiniz. Gerek ana caddede gerekse paralelindeki caddelerde çok güzel butik oteller de var, konaklamak için bu otelleri tercih etmenizi öneririm.

Her ne kadar şehirde, hem ana cadde hem de paralelindeki caddelerde çok güzel, keyifli, açık hava bahçeleri olan restoranlar varsa da Bahar Birinci, salyangoz bile bulabileceğiniz bir Fransız restoranı olan Elephant'ı tavsiye ediyor. Aynı restoran sahiplerinin Coconut adlı restoranı daha önce açılmış ve o da şehrin gözde mekanları arasında bulunuyor. Gündüz atıştırması olarak Fransız pastaneleri ile yarışan Zurich Bakery ve Scandinavian Bakery'de hem yemek hem de her çeşit tatlı, tuzlu, kafe, pastane ürünlerini bulabilirsiniz. Alışveriş tutkunları için de Luang Prabang çok cazip bir yer. Köylerin ve ören yerlerinin girişleri sanki birer açık alışveriş merkezi. Buralarda etnik birçok hediyelik eşyayı uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Laos'ta Luang Prabang'ın yanı sıra, Wat Visoun Budizm Anıtı, Wat Xieng Thong, Mekong deltası, Phousi tepesi, Phousi yerel pazarı, Ban Thapene, Ban Xom, Khouang Si Şelalesi ve Pak Ou mağaralarını da mutlaka görmelisiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.