Şehrin en yeni et restoranı

İstanbul’daki et restoranlarına bir yenisi daha eklendi. Nihat Güzeldere ve Erkan Yavaşer’in Akatlar’da açtığı ‘Meat’ng’ adlı bu restoran, çok iddialı bir mönüye sahip.

Şehrin en yeni et restoranı

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Son yıllarda et restoranları çok moda oldu. Bunlar doğrudan doğruya etinizi kendinizin seçtiğiniz, beklerken genellikle moda olan tulum peynirli salata veya et carpaccio yediğiniz yerler olarak nam saldı. Genellikle ilk yemeğin masanızda hazırlanıp, hardal, parmesan graten ve rokasıyla dürüm yapıp servis edilen yerler. Bir de hepsinin mostra buzdolapları ve et yaşlandırma tesisleri oluyor. Buraların ya sahipleri ya ortakları Günaydın veya Nusret kökenli simalar... Şimdi bu et restoranlarına bir yenisi daha eklendi. Nihat Güzeldere ve Erkan Yavaşer'in sahibi olduğu Meat'ng adlı bu yeni etçi, şehrin en yenisi diyemiyorum. Zira 20 milyonluk bu metropolde neredeyse her gün bir yenisi açılıyor.

Akatlar'daki Meat'ng'de ara sıcaklarda nachos üzerindeki et, mönünün önemli yemeklerinden. Bunun dışında dikkat çeken beef rib adıyla mönüye giren yemek, masaya merasimle geliyor. Önce kemikleri ayrılıyor sonra kekik, karabiber ve deniz tuzu ile servis ediliyor. Yani işin sırrı marinasyonunda. Bunun yanında mönüde, yaşlandırılmış etler, küşneme, et spagetti, hamburger, şaşlık ve antrikot da mevcut. Kokoreç sevenler için ise burası adeta bir cennet. Çünkü restoran sahipleri belli günler İzmir'e uçup meşhur Asım Usta'nın kokorecini Meat'ng'e getiriyor ve müdavimlerine sunuyor.

Şimdi gelelim finale... Tabaklarımız değişip masa yeniden hazırlandığında, bir orta boy tepside tatlı geliyor. Beğendiğiniz parçayı alabileceğiniz, İstanbul'da ünlü bir Gaziantepli ustanın günlük yaptığı bol Antep fıstıklı, neredeyse şerbetsiz servis edilen şöbiyet enfes. Biraz daha hafif bir şey denemek isterseniz, orman meyveli soslu fırında cheesecake yapıyorlar ki bence son derece başarılı.

İtalyan reçeteli lezzetler
Türkiye'nin ilk ve tek niş şarküteri restoran konsepti Milano Gourmet, şehrin en iddialı İtalyan lezzetlerini mönüsüne doğru reçeteyle eklemeye devam ediyor. 2013 yılında Mutlu Ayata tarafından kurulan, Nişantaşı bölgesinde, mevsiminde yerli ve ithal şarküteri ürünlerini müşterileriyle buluşturan Milano Gourmet, Ali Doğaner'in markaya ortak olmasıyla birlikte zaten uzman olduğu İtalyan mutfağını restoran konseptiyle başarılı şekilde harmanladı. En doğru ürünü orijinal İtalya reçeteleriyle müşterileriyle buluşturan Milano Gourmet mönüsünde, 12 çeşit makarna ve risotto bulunduruyor. Spaghetti Aglio o Olio, Penne Buffalo, Kuşkonmazlı Linguini gibi şehirde ezber bozacak makarnaları da misafirlerin damaklarında İtalya'nın en iyi trattoria'larındaki hissi veriyor. Milano Gourmet şeflerinin hazırladığı kalamar ise daha önce tatmadığınız farklılıkta. İtalyan lime limon rendesi ve suyunda marina olan semolina ve normal un karıştırılarak hazırlanan lezzet özel domatesten yapılan arabiata sosla servis ediliyor.

MÖNÜYE YENİ DOKUNUŞLAR
İSTANBUL'UN TÜM RENKLERINI, ENERJISINI, KEYFINI IÇINDE BARINDIRAN EV SICAKLIĞINDAKI ORTAMI VE SUNUMLARI ILE FAVORI BULUŞMA NOKTASI ANY İSTANBUL MÖNÜSÜNÜ YENILEDI. SUNDUĞU LEZZET ÇEŞITLILIĞI ILE GÜNÜN HER ANINA VE HER DAMAK TADINA UYGUN TATLAR ORTAYA KOYAN ANY İSTANBUL'UN YENI MÖNÜSÜ, MUTFAĞIN BAŞINA GEÇEN YENI ŞEF BAKHODIR DJALILOV'UN IMZASINI TAŞIYOR. MEVSIMSEL LEZZETLERLE HAZIRLANAN PANCAR SALATASI, BALIK TUTKUNLARI IÇIN USKUMRU, SOMON, LEVREK GIBI SEÇENEKLER DE YENI MÖNÜDE YER ALDI. KUZU SIRTI, TAVUK GÖĞSÜ, FIRIN PATLICAN VE TRÜF MAYONEZLI BURGER DE YENI MÖNÜNÜN FARK YARATAN TATLARI OLARAK ÖNE ÇIKIYOR. ANY İSTANBUL'UN, YENI MÖNÜSÜNÜ KEŞFETMENIZI ÖNERIRIM.

Her gün eğlence
The Populist tadım etkinliği BrewMaster's Table ile de adından söz ettiriyor. Dopdolu bir programa sahip olan The Populist, iyi müzik ve iyi yemek mottosunu misafirleriyle paylaşmaya devam ediyor. Kaliteli müzik ve yüzde yüz eğlencenin değişmeyin adresi The Populist bu ay özel gün ve etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. The Populist heyecanla beklenen 'Oscar Gecesi'nde misafirlerini zengin mönüsü ile keyifli atmosferinde ağırlayacak. 23 Şubat'ta gerçekleşecek BrewMaster's Table tadım etkinliğinde ise misafirler yemek ve içeceklerin uyumlarını keşfedecekler. The Populist'in ay boyunca eğlencenin nabzını tutan DJ performanslarında bu ay müzikseverlerin yakından takip ettiği Levent Şen, Murat Beşer, Style-ist, Nikki Wild, Mr. Murdoc, Cihan Saldıran, Özgür Cankardeş ve Nadir Duman yer alıyor.

HAFTA SONU CANLI MÜZIK
Kabataş'da yer alan Deli, yenilenen dekorasyonu, mönüsü ve zenginleşen eğlence anlayışıyla konuklarını Boğaz'a nazır manzarasıyla ağırlamaya devam ediyor. Yeni nesil meyhane anlayışının şehirdeki en iyi temsilcilerinden olan Deli'de hafta içi DJ eşliğinde 80'ler ve 90'ların unutulmaz Türkçe pop şarkıları ile Rum taverna müziği eğlence dolu geceler yaşatıyor. Hafta sonu ise Deli'nin sevilen canlı müzik geceleri oluyor. Doyasıya eğlenmek ve iyi lezzetleri tatmak için Deli'deki yerinizi alın.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.