İstanbul’un yeni yeme-içme ve eğlence merkezi

İstanbul Boğazı’nın yeni incisi Oligark, geçtiğimiz hafta misafirlerine kapılarını açtı. Kuruçeşme’de Boğaz’a sıfır konumda olan Oligark, yaz sezonu açılana kadar Bey Lokantası ve Oligark kışlık gece kulübü olarak hizmet verecek

İstanbul’un yeni yeme-içme ve eğlence merkezi

Sinan Özedincik

İstanbul'da Boğaz'da yeni bir eğlence kompleksi hizmete girdi. Oligark adlı kompleks, ilk etapta Bey Lokantası ve Oligark kışlık gece kulübünü eğlence tutkunlarının beğenisine sundu. Yaz sezonu ise yaklaşık 3 bin kişilik açık gece kulübü ve dört tane yeni restoranı hizmete sokacak. İstanbul'un yeni yeme-içme ve eğlence kompleksi olma iddiasını taşıyan Oligark'ın işletmesini sektörün tanınmış isimlerinden Ufuk Gündoğdu yapıyor.

Ufuk Gündoğdu, Bey Lokantası'nın çok önemli bir misyonu olduğunu söylerken "Bu toprakların bizlere sunduğu her şeyi en derin saygılarımızla harmanladık, Anadolu'nun köklü yemek kültürünü ve çeşitliliğini en derin saygımızla mutfağımızda hazırladık. Bey Lokantası adından anlaşıldığı gibi sadece Anadolu'nun lezzetlerini değil, kültür mirasını da müşterilerimizle paylaşmayı hedefliyoruz" diyor. Oligark'ın kendi restoranı Bey Lokantası'nın şefliğini ise Umut Karakuş üstlendi. Modernize edilmiş Türk mutfağından lezzetlerin yer aldığı Bey Lokantası, 140 kişiye hizmet verecek şekilde tasarlandı. Umut Karakuş'un hazırladığı mönüde, pastırma turşusu, pazı sarma, kuzu incik, mantı, türlü, ördek tandır gibi lezzetler yer alıyor. Bey Lokantası kapılarını açarken diğer restoranlar Ali Ocakbaşı, Ringa Balık Restaurant ise önümüzdeki ay müdavimleri ile buluşacak. İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzarasıyla sınırsız eğlence yaşatacak gece kulübü Oligark'ın müzik konsepti house ve fun müziklerden oluşuyor. Geç saatlere kadar hizmet veren Oligark, İstanbul gece hayatının yeni merkezi olmaya aday gözüküyor. Yaklaşık 800 kişilik kapasitesi olan mekanda sezon boyunca tanınmış Türk ve yabancı isimler DJ'lik yapacak. Oligark'ın mimarisinde ise Page Mimarlık'ın imzası bulunuyor. Mekan, 80'lerin vintage'ı ile günümüz mimarisinin birleşiminden oluşan özgün mimarisiyle misafirlerini ağırlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.