Tarihi konakta yemek keyfi

Türkiye’nin ve dünyanın farklı bölgelerinden gezginlerin Bartın’daki uğrak noktası olan tarihi Kaf Konak Butik Otel içindeki Rukiye Restoran, zengin mönüsü ve deneyimli personeliyle misafirlerini ağırlıyor

Tarihi konakta yemek keyfi

Sinan Özedincik

100 yıllık Settarlar Konağı'nın butik otel ve restorana dönüştürülerek yaşatıldığı Kaf Konak, Bartın kentinin ruhuna ve konağın tarihi kimliğine sadık kalınarak yenilenmiş ve içinde de Rukiye Restoran açılmıştı. Rukiye Restoran, 120 kişilik kapalı alanı, uzman personeli ve Karadeniz'e özgü yeşilin tüm tonlarını barındıran geniş bahçesiyle dikkat çekiyor. Şehir merkezinde ama şehir gürültüsünden uzak bir alternatif sunan Rukiye Restoran'ın sabah kahvaltısıyla başlayan bir günü; öğle ve akşam yemeğiyle devam ediyor. 5 çaylarının, gün programlarının, aile ve arkadaşlara ayrılmış keyifli saatlerin vazgeçilmez adresi olan Rukiye Restoran, 2019 yılı ile birlikte yenilenen servis anlayışı ile a la carte hizmetinin yanında; iş yemeklerine, doğum günü partilerine, kına ve nişan organizasyonlarına, kokteyllere, nikah merasimlerine ve Bartın'ın geleneksel gündüz sünnet düğünleri gibi banket organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Safranbolu'ya 80, Amasra'ya ise sadece 20 km uzaklığında konumlanan restoranda haftanın belirli günleri canlı müzik programları yapılıyor ve zengin yemek mönüsünün yanında yöresel ev yemekleri de servis ediliyor.

Üstün hizmet standartlarını korumak ve maksimum müşteri memnuniyetini sağlamak için personel gelişimine ve eğitimine de son derece önem veren Kaf Konak, bu süreçte mutfak personelini belirli periyotlarda Mutfak Sanatları Akademisi'ne eğitime göndermenin yanında tüm personeline hizmet içi eğitimler vererek kendilerini geliştirme olanağı sağlıyor. 5 yıllık restorasyonun ardından 2015 yılında misafirlerini ağırlamaya başlayan Kaf Konak, konağın sahibi ailenin girişimiyle ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Turizm Kültür Müdürlüğü, TOKİ ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın hibe ve kredileriyle hayata geçirildi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.