Yenilenen restoranda muhteşem lezzet deneyimi

Swissotel the Bosphorus’un yeni renove edilen restoranı Sabrosa, kahvaltı, akşam yemekleri ve özlenen brunch hizmetiyle yeşillikler içinde lezzet deneyimi yaşatmaya devam ediyor.

Yenilenen restoranda muhteşem lezzet deneyimi

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Doğal bahçe ortamından koparılmadan yeşilliklerle donatılmış muhteşem İstanbul manzarasına doğru açılan terası ile Sabrosa, benzersiz bir deneyim yaşamak isteyenleri seçkin lezzetleriyle buluşturuyor.

Swissotel the Bosphorus, muhteşem ambiyansı ve en lezzetli yemekleriyle Sabrosa'da bir pazar günü klasiği olan brunch'ını da 12:00-15:00 saatleri arasında yeniden başlattı. Türk kahvaltısı lezzetleriyle başlayan brunch, Swissotel the Bosphorus klasiklerinden Akdeniz lezzetlerine, Japonya'nın vazgeçilmezi sushi'den Peru'dan Ceviche ve Tradito'lara ve enfes taptaze deniz ürünlerine kadar servis edilen mönüsü ile muhteşem bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Otelin baş aşçısı Ali Ronay'ın tasarladığı ve her damak zevkine hitap eden Sabrosa'nın özel mönüsünde, Türk meze çeşitlerinden Türk ve ithal peynir, şarküteri çeşitlerine, güveç ve tencere yemeklerinden barbekü köşesine, et dönerden, dimsum ve gyozalardan oluşan Uzakdoğu köşesine ve hatta sağlıklı ürünler köşesine kadar zengin seçenekler yer alıyor.

Allsafe standartlarına uygun aldığı tüm önlemlerle Sabrosa'nın dilerseniz şık tasarıma sahip iç kısmında veya hem şık hem doğayla iç içe ambiyansa sahip Boğaz manzaralı terasında günün tadını çıkartabilirsiniz. Hijyen ve güvenilir yöntemlere yönelik yapılan yeniliklerle Sabrosa'nın özel açık büfesinde misafirlere seçtikleri lezzetleri şefler servis ediyor.

Mevsimselliği ön planda tutarak her daim taze ürünler kullanan Sabrosa, deneyimli şefleri, iddialı sunumları, ambiyansı ve muhteşem manzarası ile şehrin vazgeçilmez adreslerinden olmaya devam ediyor.

Eğlence anlayışına yeni bir soluk

Anadolu yakasının gözde mekanı olan, Aslı Bilimlier ve Ogün Canay'ın konsept ve proje danışmanlığını yaptığı Muamma, birbirinden ünlü sanatçıların sahne performansı ve lezzetli yemekleri ile misafirlerine unutulmaz bir gece yaşatıyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında, yüzde 50 kapasite ile 125 kişiye hizmet veren Muamma, masalar arası mesafeyi 1.5 metre tutuyor ve sık kullanılan bölgeleri dezenfekte ederek kontrolü üst seviyeye çıkarıyor. Muamma, Şef Ahmet Demir imzalı Zuha mezesi, peynirli ve sebzeli mısır ekmeği başta olmak üzere Türk mutfağına özel birçok lezzetin yer aldığı mönüsü ile misafirlerine eşsiz bir lezzet deneyimi sunuyor. Mekanda haftanın 6 günü Serdar Ortaç, Deha Bilimlier, Merve Özbey, Deniz Seki, Derya Bedavacı, Cenk Eren, Rubato ve Mehmet Erdem gibi birçok ünlü isim sahne alıyor.

Şİmdi 90'lar zamanı

Geleneksel Türk mutfağını yenilikçi ve modern bir şekilde yorumlayan Aila, 90'lar türk popunun efsane sanatçıları Metin Özülkü, Sibel Alaş ve Jale'nin dönemin en popüler şarkılarını seslendireceği '90'larin dost meclisi' etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Hayatımıza eşlik etmiş doksanlı yıllar şarkıları, çarşamba akşamları tekrar dinleyici karşısına çıkıyor. 90'lara imza attıkları unutulmaz şarkılarla, o şahane günleri geri getirmeye gelen Metin Özülkü, Sibel Alaş ve Jale, konuklara Metin Özülkü orkestrası eşliğinde muhteşem bir müzik şöleni yaşatıyor. iİyi yemeği iyi müzikle buluşturan ve şef Emre iİnanır imzali mönüsüyle olduğu kadar etkinlikleriyle de fark yaratıyor.

Nostalji ve lezzet bir arada

Geçmişte kahvenin ilk kavrulduğu yer anlamına gelen Tahmis ismiyle anılan İstanbul tarihinin en önemli miraslarından olan Beta Yeni Han, dokusunu kaybetmeden gerçekleşen restorasyon çalışması sonrasında şehrin en özel yaşam merkezi olmaya devam ediyor. Göz dolduran tarihi mimari yapısı içerisinde Beta Tea House, A'la Kahve Evi, Emin Han Börek, Mazgal Burger, Belita Baharat, Betum Kuruyemiş, Hacı Ali Lokum ve Benuta Çikolata gibi birçok önemli markayı yenilediği mağaza karmasında bulunduran Beta Yeni Han, Tarihi Yarımada'nın yeniden cazibe merkezi oldu.

Dünyanın en iyileri arasına girdi

Özünde geçmişe duyduğu saygıyı barındırırken Türk gastronomisine yeni bir bakış açısı getiren ve bir eve dönüş hikayesi olan Fatih Tutak; Uluslararası Gastronomi Topluluğu The Best Chef tarafından belirlenen Dünyanın En iyi 100 Şefi arasına girdi. Dünyanın her yerinden ve farklı kategorilerden şeflerin birbirlerini oylamasıyla her yıl yeniden belirlenen ilk 100'e; bu yıl 31 ülkeden 34 yeni şef katılırken Türkiye'den giren tek isim Şef Fatih Tutak oldu. Eşsiz lezzet deneyimlerini Bomonti'deki şık restoranında misafirleri ile buluşturuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.