İlhamını çocuklardan alıyor

Atelier Beaux Rêves ' empati' odakli kurulmuş, kelimelerle çizgileri birleştiren bir 'uzun ömürlü hayal ürünleri' markası.

İlhamını çocuklardan alıyor

Fransızcada 'Tatlı Rüyalar' anlamına gelen marka, yeni hayallerin üretilmesini amaçlıyor. Empati yetisinin çocuklukta kazanıldığına ve ilk adımın da masallar olduguna inanan marka, her sezon farklı çocuk gruplarıyla yaratıcı seanslar geçiriyor.

ABR, ilk sezonunda, Small Projects Istanbul'la mülteci çocuklara kendi sanat dersleri sırasında 'masal tamamlama' çalıştayları düzenliyor. Çocuklar yarım bırakılan masalları hayal güçleriyle çizerek tamamlıyorlar. Amaç bu çizimleri kıyafetlere eklenip çıkarılabilir parçalara nakış olarak işleyerek kalıcı eserler çıkarmak. Bu parçaların satışıyla elde edilecek gelirle resimlerin sahibi çocuklara ve aile bütçelerine küçük bir geri dönüş sağlıyor.

Ortak bir masa etrafında hayal kurduran saatler, direk yapılacak bir bağışın ötesine geçerek, tüm çocukların kendi yaratıcılıklarını kolektif bir yapının içinde beslemelerini sağlıyor. Masallar, zihinlerinde küçük pencereler açarak etkileşimli bir keyif yolculuğuna vesile oluyorlar.

Arındırarak, sadeleştirerek kusursuza yaklaşma yolunu kabul ederken eklemekten, çoğaltmaktan korkmamak gerektiğine inanan marka ana ürünlere eklenebilir parçalara çocukların hayallerini nakışla işlerken sürdürebilirliği kullanılan tüm malzemelerin doğal ve yerel olmasına dikkat ederek de destekliyor.

Koleksiyonda kaftan, mont ve eteklerin yanı sıra geri dönüştürülmüş kahve çuvallarından yapılan çantalar mevcut.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.