Yeni Mazda3: Premium dokunuşlar

Yeni Mazda3, Japon markanın sunduğu dinamizm ve konforu birleştiriyor.

Yeni Mazda3: Premium dokunuşlar

Japon üretici Mazda'nın, en çok satan otomobili unvanına sahip Mazda3, yepyeni haliyle yollarımızdaki yerini aldı. Üçüncü neslinde daha dinamik ve daha agresif bir görünüme kavuşan model, sınıfındaki diğer otomobillerden gösterişli duruşuyla ayrılıyor. Tamamen premium bir tasarıma sahip Mazda3, ağabeyi Mazda6 görünümünde… Hatchback ve sedan olmak üzere iki farklı karoserle yollardaki yerini alan modelin sedan versiyonunu kullanma fırsatı yakaladık.



Tasarım açısından tamamen Mazda'nın yeni tasarım anlayışını yansıtan yeni model, ön yüzde ince keskin hatlı far bloğu ve adeta bir gözyaşı gibi farlardan aşağı inen krom çıta ile dikkatleri üzerine çekiyor. Arka bölümde de yine Japon üreticinin amiral gemisi olarak nitelendirebileceğimiz Mazda6'dan izler görmek mümkün. Yine aracın yüzünde olduğu gibi keskin hatlı stop lambaları otomobilin sportif karakterine vurguda bulunuyor.




İç mekan ise tamamen Avrupalı rakipleriyle rekabet edecek türden… Alışılagelmiş üç kollu ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi onun en büyük artısı… Bu direksiyon simidi oldukça hisli ve aracı yönlendirirken, kesinlikle sorun yaşamıyorsunuz. İç mekanda en dikkat çekici detay ise, direksiyon simidi üzerindeki hız gösterge paneli… Bu sayede gözünüzü yoldan ayırmadan rahatça gittiğiniz hızı görebiliyorsunuz. Şık gösterge paneli ise araç içerisindeki sportiflik derecesini arttırıyor. Ergonomik açıdan her hangi bir problem yok. Araç içerisinde de genel olarak yumuşak dokulu malzemelere yer verilmiş. Bu da verdiğiniz paranın hakkını veren bir yaşam alanı demek… Mazda3'ün bir diğer avantajı ise sunduğu donanımlar… Oldukça fazla bir donanım listesine sahip Mazda3, rakipleriyle karşılaştırıldığında, onlarda opsiyon olan seçenekler, bu modelde standart olarak sunuluyor.



Test aracımızın kaputunun altında ise bu modelle beraber sunulan 1.5 litrelik SKYACTIVE motor bulunuyor. Türkiye'ye özel gücü arttırılan motor 6000 d/d'de 120 HP güç ve 4000 d/d'de 150 Nm tork değerine sahip. Bu değerlerle Mazda3 kağıt üzerinde oldukça verimli gözükse de düşük tork otomobili bazı noktalarda çekişten düşürüyor. 55.500 TL fiyat etiketine sahip model, geniş bagaj hacmi ve iç mekanıyla ailelere göre bir otomobil çizgisi çizerken, sportif tasarımıyla çok yönlü bir otomobilim diyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.