Bugüne kadar üretilen en seksi Rolls-Royce!

Rolls-Royce, süper lüks otomobil dünyasında yeni bir çağ başlatan ‘Rolls-Royce Dawn’ı üretti. Dünyanın en lüks, en rahat ve en sessiz dört koltuklu üstü açık otomobili olan Dawn, üstü açıkken de mükemmel görünüyor

Bugüne kadar üretilen en seksi Rolls-Royce!

Rolls-Royce Motor Cars CEO'su Torsten MüllerÖtvös, 'Yeni Rolls-Royce Dawn' için, "Bugüne kadarki tüm Rolls-Royce'lardan daha çarpıcı ve çekici bir görünüş sunuyor; üstü açık, süper lüks otomobil dünyasında yeni bir devri başlatıyor. Kısacası; Dawn, şu ana kadar üretilen en seksi Rolls- Royce..." diyor. Üstü açık, süper lüks otomobil dünyasında yeni bir çağ başlatmak için yola çıkan Rolls-Royce tasarım ekibi ve mühendisleri, dünyanın tek dört koltuklu, modern, süper lüks, üstü açılır arabası olan yeni 'Rolls- Royce Dawn' ile amacına ulaşmış. Rolls-Royce, Dawn için, dünyada ilk kez, saatte 55 km'ye varan sürüş hızında bile, bir hayalet sessizliğinde, sadece 20 saniyede açılıp kapanan tavan geliştirilmiş. Yeni Rolls-Royce Dawn, şu ana kadar üretilen en sessiz üstü açık otomobil unvanını da taşıyor. Tasarımı hakkında fikir edinmek için Rolls-Royce Motor Cars Tasarım Direktörü Giles Taylor'a kulak verelim: "Günlük bazda sadece iki yetişkin tarafından kullanılabilecek olan Dawn gibi bir aracı oluşturma fikri korkunç bir şeydir. Dawn'ı üretirken, stilin zirvesinde yolculuk etmek isteyen dört yetişkinin konfor ve lüksünden ödün vermedik. Dawn'ı, hem özgürlüğün hem de çok yönlülüğün tadını çıkarmak isteyen insanları cezbetmek için tasarladık." Çarpıcı, ama aynı zamanda klasik Rolls-Royce görünüşüyle birlikte zarif bir dış tasarıma sahip olan yeni Rolls-Royce Dawn, çok dinamik özellikler barındırıyor. Rolls-Royce'un hedefi; şu ana kadar hiçbir otomobil üreticisinin yapmadığını yapmakmış. Üstü kapalıyken güzel gözüktüğü kadar açıkken de mükemmel gözüken bir araç yaratmakmış ki, bu Dawn ile gerçek olmuş. Arkadaki yolcuların Dawn'a rahat binip inebilmesi için önemli ölçüde eklemeler yapılmış. Arka koltuktaki yolcu adeta, Monaco'da veya Lake Como üzerinde iskeleye yanaşan bir yattan iner gibi iniyor. Rolls- Royce Dawn dört adet çok kişisel, şık koltuk sunuyor. Araç, tam olarak dört kişilik ve nereye oturursanız oturun, konfordan ödün verilmiyor. Şüphesiz, yeni Rolls-Royce Dawn'ın en önemli mühendislik özelliği yeni tavanı... Gece yağmurda üstü açılır bir araç sürmek ve yağmur damlalarının tavana vurduğunu duymaktan daha romantik bir şey yoktur. İşte o yüzden kumaş tavanda karar kılınmış. Tavan sadece hislere hitap etmiyor. Yenilikçi 'Fransız Dikişi' ile kombine edilen mükemmel bir pürüzsüzlüğe sahip yüzey, tavan kapalıyken otomobilin üzerindeki hava akışının fark edilebilir bir rüzgar gürültüsü oluşturmamasını garanti ediyor. Rolls-Royce Dawn'in içi ise, ilk üstü açık otomobil olan Rolls-Royce Wraith kadar sessiz.

Şerif ERCAN

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.