Tasarım ve işlevi bir arada sunuyor

Spor otomobiller yaratma konusunda uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olan ünlü Japon markası Subaru’nun, yeni nesil Sport Tourer LEVORG modeli, Avrupa ile eşzamanlı olarak Türkiye’de satışa sunuldu.

Tasarım ve işlevi bir arada sunuyor

Geçtiğimiz yıl Japonya'da gerçekleşen başarılı lansmanın ardından Avrupa pazarına uygun versiyonu geliştirilen ve 5. nesil Legacy modelinin yerini alan LEVORG, WRX'in sportif sürüş zevkini Legacy'nin kullanışlılığı ve geniş iç mekan konforuyla harmanlıyor. 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu 170 HP güç ve 250 Nm tork üreten boxer turbo motora sahip Sport Tourer LEVORG GT-S 114.900 TL'lik perakende satış fiyatı ile Subaru bayilerinde taşışa sunuldu.

LEVORG ismi Legacy, Revolution ve Touring (Miras, Devrim ve Gezi) isimlerinin birleşiminden oluşuyor. Sportif özelliklerle kullanışlılığı birleştiren LEVORG, direksiyon başında vakit geçirmeyi seven sürücüler için harika bir otomobil. Ön tasarımını Subaru WRX STI'dan alan LEVORG, kullanışlı teknolojisinin yanı sıra sürüş güvenliği ve çevre dostu özellikleriyle de günümüzün beklentilerine yanıt veriyor.

Subaru, LEVORG'u geliştirirken sürüş keyfi, uzun mesafelerde rahat sürüş için güvenlik ve çok yönlülüğü birleştirerek sport tourer sınıfında adeta bir devrim yaratmış. Özellikle uzun mesafelerde yolcuların rahatlığını sağlamak için aracın gelişmiş özellikleri geniş bir kabinle birleştirilmiş. LEVORG'un gövde boyutları bir Sport Tourer modelinin kolay kullanım özelliğini korurken aynı zamanda geniş ve rahat bir iç alana sahip. Şık ve dinamik tasarımının yanı sıra kullanıcı dostu bagaj alanıyla da Spowrt Tourer konforuna sahip olan Subaru LEVORG, spor bir aracın güçlü yapısıyla Sport Tourer bir modelin rahat ve sportif hissini buluşturarak 'tasarım ve işlevi' bir arada sunuyor.

Tavanın alçak arka kenarı önden arkaya doğru zarif bir siluet oluştururken geniş bagaj alanını da beraberinde getiriyor. Tasarımı, spor bir otomobile uygun biçimde yüksek performans hissi yaratıyor. Burun konisi, Subaru'nun kendine özgü altıgen ızgarasının bulunduğu ön kısmın dinamik, üç boyutlu yapısını vurguluyor. Otomobilin şahin gözü farları, delici bir bakış atıyormuş hissi veriyor. Kabin içinde yüksek kalite ve üstün işlevsellik öne çıkıyor. Piyano siyahı yüzeyler, metalik vurgular ve krom parçalar yüksek kaliteye sahip bir alanda buluşuyor.

Birbirlerine yakın göstergeler, 3.5 inç tam renkli LCD ekran ve aydınlatmalı ortam; keskin, hassas, yüksek teknoloji hissi sunan saten kromla vurgulanıyor. D şekilli direksiyon sürücünün sezgilerini artırmak için tercih edilmiş. Göstergelerin açılış sırası ve diğer özellikler ise hislere hitap edecek şekilde tasarlanmış.


Şerif Ercan

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.