Kartal kanatlı sıradışı SUV

Elektrikli otomobil Tesla’nın SUV modeli olan Model X’i yakından görmek ister misiniz? Capitol, size bu imkanı sunuyor. Markanın yaratıcısı Elon Musk’ın “Dünyanın en güvenli SUV’u” dediği Model X’in birçok sıra dışı özellikleri de bulunuyor.

Kartal kanatlı sıradışı SUV

Şerif ERCAN

Geçtiğimiz ay Türkiye'ye gelip Cumhurbaşkanımız ile görüşen Elon Musk'ın yaratıcısı olduğu, elektrikli otomobil markası Tesla'nın ikinci nesil, üçüncü aracı Model X, Capitol Alışveriş Merkezi'nde sergileniyor. Tesla Motors'un Model S tasarımını baz alarak tasarladığı SUV aracı, geçen yıl satışa sunulmuştu.Ülkemizde pek rastlanmayan aracı yakından görmek isterseniz Capitol bu fırsatı sunuyor. AVM, bu sıra dışı otomobili şanslı bir ziyaretçisine hediye edecek. 1 Şubat 2018 kadar alışveriş yapan herkes, Tesla çekilişine katılma şansı yakalayacak. Şimdi Model X'i size biraz anlatayım. Elon Musk, Model X için, "Gelmiş geçmiş en güvenli SUV" diyor. Pilin, aracın tabanında olması, yapısal dayanıklılık kazandırırken, önde motor yerine boşluk olması, çarpışma anında şiddeti emerek hayat kurtarıyor. Ayrıca 'Aktif Güvenlik Özellikleri' adlı çarpışma önleyici birçok teknolojik özellik de mevcut. Bu özellikler otoban hızlarında bile çarpışma önleyici frenleme ve manevra kabiliyetlerine sahip. Model X kabini, şehirlerdeki hava kirliliği düşünülerek çok güvenli hale getirilmiş. Normal araçlardan 10 kat daha büyük hava filtresi kullanılması haricinde araçta 'Biyolojik Silah Koruması Modu' bile var. Bu mod, her türlü mikrobun ve bakterinin aracın içine girmesini engelliyor. Model X'in de en çarpıcı özelliği ise kartal kanadı kapıları. Kanat kapılar sayesinde, özellikle çocuklar arkaya kolayca girip çıkabiliyor. Model X'in ön camı tavana kadar uzuyor. Üst kısım UV ışını korumalı ve karartmalı olacak şekilde kullanım sırasında panoramik görüntü sağlıyor. Dünyanın en hızlı SUV aracı seçilen Model X'e bir değil, iki motor eşlik ediyor. Güvenlik nedeniyle aracın altına konumlandırılan motorlar, kullanıcısına ön bagaj konforu sunuyor. Model X'in menzili ise 500 km'ye kadar çıkıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.