SUV görünümlü spor otomobil

Dünyada ilk kez Şanghay Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan yeni Porsche Macan, yeni tasarım dili ve genişletilmiş donanım özellikleriyle öne çıkıyor. Yeni renkleriyle de sıra dışı bir görünüm kazanan Porsche Macan’ı Lizbon’da test ettik.

SUV görünümlü spor otomobil

MELİH TÜRK melih.turk@sabah.com.tr

Yeni nesil Porsche Macan deneyimini yaşamak için Avrupa'dan farklı ülkelerden basın mensuplarıyla Lizbon'da buluştuk. Avrupa'nın en uç noktası Portekiz'in başkenti Lizbon'un muhteşem okyanus manzarasına ve doğal güzelliklerine, Porsche Macan'ın sürüş keyfi de eklenince tarifi imkansız bir deneyim yaşadık. Direksiyonuna geçtiğiniz andan itibaren sizi etkisi altına alan Porsche Macan, tabiri yerindeyse, dıştan bakınca SUV ama içinde spor otomobil yatan bir efsane. Hem şehir içinde hem şehir dışında keyifle sürdüğümüz Porsche Macan, şehir trafiğindeki performansının yanı sıra off-road deneyimindeki şaşırtıcı performansıyla bizleri büyüledi. 2014 yılında ilk kez piyasaya çıkan Porsche Macan, yeni nesil özellikleriyle de herkesi kendine hayran bırakıyor. Kompakt SUV sınıfındaki ilk spor otomobil olan Porsche Macan, geliştirilmiş turbo şarjlı benzinli motoru, yeni tasarım unsurları ve gelişmiş asistan sistemleriye öne çıkıyor. Yeni Macan'ın verimli, 2.0 litrelik, dört silindirli ve turbo şarjlı benzinli motorunda daha gelişmiş bir yanma odası geometrisi ve benzin parçacık filtresi yer alıyor. 245 HP güç üreten motorun azami torku 370 Nm. 7 ileri vitesli ve çift kavramalı.

YENİ NESİL PORSCHE MACAN'I, AVRUPA'NIN FARKLI ÜLKELERİNDEN GELEN BASIN MENSUPLARIYLA BİRLİKTE PORTEKİZ'İN BAŞKENTİ LİZBON'DA TEST ETTİK.

YENİ GÖVDE RENKLERİ OLAN 'MIAMI MAVİ', 'METALİK MAMBA YEŞİL', 'METALİK DOLOMİT GÜMÜŞ' VE 'CRAYON', YENİ İÇ MEKAN PAKETLERİYLE BİRLİKTE MACAN İÇİN HİÇ OLMADIĞI KADAR DAHA FAZLA KİŞİSELLEŞTİRME SEÇENEĞİ SUNUYOR.

PDK şanzımana sahip olan kompakt SUV, 0'dan 100km/s hıza 6.7 saniyede ulaşırken, 225 km azami hıza sahip. Macan'ın Yeni Avrupa Sürüş Çevrimi (NEDC) kapsamında ölçülen yakıt tüketimi ise 8.1 l/100 km. Yeniden şekillendirilen şasi, konforu arttırarak Macan'ı sürmeyi daha keyifli bir deneyim haline getiriyor. Spor otomobillerde alışıldığı gibi önde ve arkada farklı ebatlarda lastiklere sahip olan Macan'ın bu özelliği sayesinde sürücü, Porsche'nin akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi PTM'den yararlanarak daha da dinamik bir sürüş tarzı yakalıyor. Lastik ebatları ise standart olarak 18 inçten başlayarak, opsiyonel 21 inçe kadar uzanıyor. Yeni nesil Macan'da full led farlar, GT spor direksiyon, hava iyonizeri, trafik asistanı ve daha sayılamayacak pek çok özellik konfora konfor katmış durumda. Leipzig'deki Porsche fabrikasında üretilen ve siparişleri alınmaya başlayan kompakt SUV'da, LED farlar çevrimiçi navigasyon destekli yeni PCM ve Connect Plus, kameralı iç mekanla yeni hırsız alarmı sistemi, standart özellikler arasına eklenmiş durumda. Ayrıca yeni gövde renkleri olan 'Miami Mavi', 'Metalik Mamba Yeşil', 'Metalik Dolomit Gümüş' ve 'Crayon', yeni iç mekan paketleriyle birlikte Macan için hiç olmadığı kadar daha fazla kişiselleştirme seçeneği sunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.