Küçük otomobilde büyük değişiklikler

BMW, kompakt sınıftaki Yeni BMW 1 Serisi’ni gün yüzüne çıkardı. Çok daha sportif bir görünüme kavuşan araç, üstün şasi sistemleri ve yenilikçi teknolojilerin yanı sıra yol tutuş kabiliyetiyle büyük dikkat çekiyor.

Küçük otomobilde büyük değişiklikler

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu BMW Group'un önden çekişli otomobiller konusunda son 5 yılda edindiği tecrübeyi aktardığı en son otomobil olan BMW 1 Serisi, kompakt sınıfta benzersiz bir dinamik sürüş sergiliyor. Yeni aracın boyutlarında küçük farklılıklar var ama önceki nesline göre çok daha fazla yaşam alanı sunuyor. Öncekinden beş milimetre daha kısa olmasına rağmen 34 milimetre daha geniş ve 13 milimetre daha yüksek tasarlanmış. Arka koltuktaki yolcular için diz mesafesi 33 milimetre baş mesafesi ise 19 milimetre artmış.
Bagaj hacmi de 20 litre artışla 380 litreye ulaşmış. İç mekan kalitesini en üst seviyeye çıkaran Yeni BMW 1 Serisi'nde, ilk kez elektrikli panoramik tavan seçeneği de sunuluyor. Yenilikçi detaylarla geniş ve ferah iç mekana kavuşan araçtaki ledler ise, altı farklı renk seçeneği ile iç mekandaki atmosferi değiştirmeye yardımcı oluyor. Isıtma ve iklim fonksiyonları için gruplandırılmış kontrol kümeleri ve çeşitli sürüş fonksiyonları, kullanım kolaylığı sağlarken, akıllı telefonları kablosuz şarj eden saklama gözü gibi detaylar da sürücüye konfor ve kolaylık sunuyor. BMW İşletim Sistemi 7.0'ı temel alan bilgi-eğlence sistemi de hem direksiyon arkasındaki hem de konsol üzerindeki 10.25 inç boyutundaki iki dijital ekranla birlikte sesle ya da el hareketleri ile kontrol edilebiliyor.
BMW 1'in üçüncü nesli olan yeni seride, Premium Line, Sport Line ve M Sport olmak üzere üç farklı donanım seçeneği yer alıyor. Yeni BMW 1 Serisi Türkiye'ye biri benzinli diğer dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile gelecek. BMW EfficientDynamics ailesinin en son üyesi olan bu verimli motorların ilkini 115 bg gücündeki 116d oluşturuyor. 1.5 litre hacmindeki benzinli motor seçeneği ise 140 bg güç üretiyor. Yeni BMW 116d ve BMW 118i Türkiye'de standart olarak 7 ileri vitesli, çift kavramalı Steptronic şanzıman ile satın alınabilecek.

BMW 1 SERİSİ'NDE İLK KEZ KULLANILAN YENİLİKÇİ SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ, RADAR VE SENSÖRLERLE TOPLANAN GÖRÜNTÜ VE VERİLERLE, ARACIN ÇEVRESİNİ İZLİYOR, SÜRÜCÜYÜ UYARIYOR VE DOĞRU FRENLEME VE YÖNLENDİRME İLE KAZA RİSKİNİ EN AZA İNDİRİYOR.

PARK MESAFE KONTROLÜ (PDC), ARKA GÖRÜŞ KAMERASI VE YOLA PARALEL OTOMATİK PARK EDİLMESİNİ VE ÇIKILMASINI SAĞLAYAN PARK ASİSTANI DA, YENİ BMW 1 SERİSİ'NDE STANDART DONANIMLAR ARASINDA YER ALIYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.