Kompakt SUV sınıfında çok iddialı

Peugeot, kompakt SUV pazarına çok iddialı bir model sunuyor. Yeni Peugeot SUV 2008, boyutlarıyla ve tasarımıyla gerçek bir SUV duruşu ortaya koyarken gelişmiş teknolojileri ve sürüş destek sistemleriyle de göz dolduruyor.

Kompakt SUV sınıfında çok iddialı

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Yeni Peugeot SUV 2008, ilk bakışta özgün tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Araç, SUV sınıfına özgü gövde orantılarıyla dikkat çeken genel tasarım, ön camın konumu ve yatay motor kaputunun da etkisiyle güçlü ve kaslı bir görünüm ortaya koyuyor. Yeni ve özgün dış gövde renk seçenekleri de dinamik ve modern tasarımı tamamlanıyor. Arka koltukların sunmuş olduğu genişlik, yeni SUV Peugeot 2008'i çok yönlü bir SUV yapıyor. 4.30 metre uzunluk ve 2.60 metre dingil mesafesi sayesinde Peugeot SUV 2008 motor seçeneği fark etmeksizin, yani elektrikli versiyon da dahil 434 litre bagaj hacmi sunuyor.

Peugeut 2008'de, kabin içindeki çeşitli saklama alanları sayesinde günlük hayatın karmaşası ortadan kalkıyor. Alışagelmiş kapı içi cepleri ve torpido gözü dışında orta kol dayamanın altında ve vites konsolunun ön tarafında ilave saklama alanları sunuluyor. Ayrıca orta konsolun en alt noktasında da bir saklama alanı bulunuyor. Bu bölümde akıllı telefonlar için bir kablosuz şarj alanı ve pratik bir telefon tutucu da yer alıyor. Benzersiz bir sürüş deneyimi için tasarlanan Peugeot i-Cockpit, tamamen yeni bir yorumla yeni Peugeot 2008'de de kullanıma sunuluyor. Bilgiler sürücünün görüş alanında gösteriliyor. Versiyona bağlı olarak Peugeot i-Cockpit 3D gösterge paneli bilgileri hologram şeklinde gösteriyor. Göstergeler dinamik ve hareketli olup önem derecesine veya aciliyet seviyesine bağlı olarak göz hizasına geliyor. Dokunmatik ekran versiyona bağlı olarak 10 inç olabiliyor ve piyano tipi düğmeler dışında dokunmatik olarak da kontrol edilebiliyor.

Peugeot SUV 2008'de üst segmentlerden alınıp kullanılan sürüş destek sistemleri, yarı otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım oluşturuyor. Şeritten Çıkma Önleme Sistemi, Park Yardımcısı, Acil Durum Fren Sistemi, Aktif Uyarı Sistemi, Uzun Far Asistanı, Gelişmiş Trafik İşareti Tanımlama, Kör Nokta Uyarı Sistemi bunlardan bazıları...

YENİ PEUGEOT SUV 2008 YÜZDE 100 ELEKTRİK, BENZİN VEYA DİZEL OLMAK ÜZERE FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ SUNUYOR. KİŞİYE ÖZEL BİR SÜRÜŞ DENEYİMİ İÇİN VERSİYONA BAĞLI OLARAK; EKO, NORMAL VE SPOR OLMAK ÜZERE FARKLI SÜRÜŞ MODU BULUNUYOR.

BU YILIN SONUNA DOĞRU SATIŞA SUNULACAK OLAN YENİ 2008'DE AKILLI TELEFONUN İÇERİKLERİ, MIRRORLINK, APPLE CARPLAY VE ANDROID AUTO DAHİL MIRRORSCREEN DESTEĞİ SAYESİNDE ORTA KONSOLDAKİ ARAÇ EKRANINA ENTEGRE EDİLEBİLİYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.