Muhteşem performans eşsiz sürüş keyfi

BMW’nin, yüksek performansı, eşsiz sürüş keyfi ve göz alıcı tasarımla birleştiren modelleri Yeni BMW M5 ve Yeni BMW M5 Competition, Borusan Otomotiv showroom’larında geçen hafta satışa sunuldu.

Muhteşem performans eşsiz sürüş keyfi

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Yüksek performansı ile unutulmaz bir sürüş deneyimi yaşatmak için tasarlanan Yeni BMW M5 ve Yeni BMW M5 Competition'ın kaputunun altında yarış otomobillerinden gelen efsanevi 4.4 litrelik V8 motor yer alıyor. Yeni M5, 600 HP güç üretirken, yeni M5'e göre yere 7 milimetre daha yakın olan yeni M5 Competition ise 625 HP güç üretiyor. M5, 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.4 saniyede ulaşıyor, M5 Competition ise 3.3 saniye gibi bir sürede 0'dan 100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Her iki model de ürettikleri 750 Nm'lik torklarıyla sürücülere inanılmaz bir performans sunuyor.

Yenilenen yekpare BMW Böbrek Izgara'nın ön kısmında yer alan ve BMW M ruhunu vurgulayan renkli çift çubuk ile M rozeti, Yeni BMW M5 ve Yeni BMW M5 Competition'ın dikkat çeken tasarım detayları arasında yer alıyor. Ayrıca, Yeni BMW M5'e özgü ikiz egzoz çıkışları otomobilin gücüne dair ipuçları veriyor. Üç boyutlu LED stoplar ise tasarımı tamamlıyor.

Yeni M5 ve M5 Competition, her zamankinden çok daha sürücü odaklı bir kabin ve 12.3 inçlik merkezi ekrana sahip. BMW M8'den ilham alan orta konsoldaki iki yeni düğme, gösterge paneli ve Head Up Display'deki çeşitli ayarlara daha hızlı erişilebilmesine olanak sağlıyor. Sürücünün motor, süspansiyon, direksiyon ve M xDrive sistemi için farklı ayarlar seçebilmesini sağlayan kumandalara erişim dokunmatik ekran veya iDrive ile daha da kolaylaştırılmış.

Standart olarak sunulan, olağanüstü kısa vites geçiş süreleriyle sekiz ileri M Steptronic şanzıman ve daha iyi bir yol tutuşuna olanak sağlayan M xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi, M5 ve M5 Competition'ın gücünü muhteşem bir uyum içerisinde yola aktarıyor. Değişken dört tekerlekten çekiş moduna (4WD) alternatif olarak, sürüş özellikleri arkadan itiş 2WD moduna dereceli olarak da ayarlanabiliyor ve bu sayede performans tutkunlarına eşsiz sürüş keyfi yaşatıyor.

YENİ BMW M5 VE YENİ BMW M5 COMPETITION'IN KAPUTUNUN ALTINDA YARIŞ OTOMOBİLLERİNDEN GELEN EFSANEVİ 4.4 LİTRELIK V8 MOTOR YER ALIYOR. M5, 0'DAN 100 KM/S HIZA 3.4 SANİYEDE, M5 COMPETITION İSE 3.3 SANİYE ULAŞIYOR.

YENİ M5'LER, SÜRÜCÜ ODAKLI BİR KABİNE VE 12.3 İNÇLİK MERKEZİ EKRANA SAHİP. BMW M8'DEN İLHAM ALAN ORTA KONSOLDAKI İKİ YENİ DÜĞME İSE GÖSTERGE PANELİ VE HEAD UP DİSPLAY'DEKİ AYARLARA DAHA HIZLI ERİŞİM SAĞLIYOR.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.