İstanbul Dünya Saati için pedal çeviriyor!

Tüm dünya çapında 1 saat boyunca ışıkların kapanmasıyla gerçekleşen ve küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Dünya Saati (Earth Hour) etkinliğine Swissôtel The Bosphorus, İstanbul da destek verecek.

İstanbul Dünya Saati için pedal çeviriyor!

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından tüm dünyada düzenlenen ve dünyanın en büyük küresel çevre hareketi olan Dünya Saati'nin amacı, gezegenimizin karşı karşıya olduğu iklim değişikliğine dikkat çekmek.





Bu yıl dünya çapında 100 den fazla ülkeden iki milyar insanın katılması beklenen etkinliğe Swissôtel The Bosphorus, İstanbul, 19 Mart Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında katılacak. Otel lobisinde bulunan tüm ışıklar kapatılacak ve lobide katılımcılar bisiklet pedalı çevirerek elektrik üretecek.

Dünya Saati (Earth Hour) hareketi ilk kez Mart 2007 de WWF- Avustralya nın önderliğinde Sidney kentinde başladı ve 2008 yılında küresel bir etkinliğe dönüştü. 28 Mart 2009 günü; dünya çapında milyonlarca insan, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğini sembolik ve görsel bir mesajla duyurmak için bir saat boyunca ışıklarını kapattı. Toplamda 88 ülkede 4 bin şehir, ışıklarını kapatarak etkinliğe katıldı. Etkinlik kapsamında 1 saat boyunca ışıkları kapatılan ve ülkelerinin sembolü olan binalar arasında Avustralya da Sidney Opera binası, Çin de Kuş Yuvası Stadyumu, Mısır da Gize piramitleri, Fransa da Eyfel Kulesi ve Amerika da Empire State binası bulunuyor.


6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.