Dünya C vitamini gününe özel: C vitamini hangi besinlerde bulunur?

4 Nisan Dünya C Vitamini Günü’dür. Bu güne özel C vitamininin hangi besinlerde bulunduğu haberini derledik. Sağlık için oldukça önemli bir yeri bulunan C vitaminini ilaç ile değil de doğal yollardan almak önemlidir. Peki bizleri pek çok hastalıktan koruya

Dünya C vitamini gününe özel: C vitamini hangi besinlerde bulunur?

Özellikle kış aylarında çok daha fazla önemsenen C vitaminini yeterli miktarda almak gerekir. Bağışıklık sistemini güçlü tutarak hastalıklara karşı kalkan görevi üstlenen C vitaminini sebze ve meyvelerden karşılamanız mümkün. İşte merak edilen C vitamini besinleri…

Portakal

C vitamini deposu olan portakal hastalık dönemlerinde en çok başvurulan meyvedir. İster dilimlenerek tüketilsin isterse sıkılarak suyu içilsin fark etmeksizin her gün bir portakalın beslenmeye dahil edilmesi oldukça önemlidir.



Greyfurt

Bir adet greyfurt içerisinde 80 mg C vitamini bulunur. Günde bir adet tüketmek gerekli C vitamini alımı için yeterli bir miktardır. Yüksek oranda antioksidan içermesi ile vücuttaki enfeksiyonları da yok edici özelliği vardır. Tadını sevmeyenler için portakalla birlikte karıştırılarak tüketilmesi önerilebilir.



Limon

C vitaminini bol içeren limon bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Salatalara, yemeklere sıkılabilen ve çaya eklenen limonu tüketebilirsiniz. Yağ yakımını hızlandırıcı özelliği de bulunan limonu suya sıkarak da içebilirsiniz. Düşük tansiyonu olan kişilerin çok aşırıya kaçmaması gerekir.



Kivi

Ekşi bir tada sahip olan kivi C vitamini yönünde çok zengin bir meyvedir. Lifli bir besin kaynağı olan kivi ayrıca sindirim sistemi üzerinde de olumlu özelliklere sahiptir. C vitamini kaynağı olmasıyla kırışıklıklara karşı da önemli etkisi vardır.



Brokoli

Sağlık için önemli faydası olan brokoli sebzesi tüketilmesi gereken besinler arasındadır. 100 gram çiğ brokoli yemek günlük C vitamini ihtiyacının 1 buçuk katını karşılar özelliktedir. Vücudun doku ve kemik yapısı için gereklidir, antioksidan özelliğiyle bilinir. Çiğ olarak tüketilmesi besin değerlerini koruması açısından önemlidir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.