Kuzey'in en renkli şehri Kopenhag

Danimarka’nın başkenti Kopenhag, tasarım ve tarihin mükemmel bir karışımını sunan etkileyici bir şehir. Kuzey ülkelerindeki en güzel şehirlerden biri olan Kopenhag’ı, hiç araç kullanmadan bisikletle keşfedebilirsiniz

Kuzey'in en renkli şehri Kopenhag

Şerif Ercan

İskandinav ülkesi Danimarka'nın başkenti Kopenhag, Kuzey'deki en güzel şehirden biri. Tasarım mağazaları ile asırlık sarayları yan yana bulabileceğiniz Kopenhag'da görülecek ve yapacak çok şey var. Şehirde öncelikle renkli Nyhavn bölgesinde bisikletin tadını çıkarıp, Avrupa'nın en uzun alışveriş caddesi olan Stroget'de alışveriş yapıp Tivoli Bahçeleri'nde zaman geçirmelisiniz. Tasarım mağazalarıyla dolu şehir merkezi, görkemli asırlık binalara, bir zamanlar kraliyet merkezi olan Rosenborg Kalesi gibi Danimarka'nın en büyük kültürel hazinelerine ev sahipliği yapıyor. Güzel bahçelerle çevrili bu etkileyici saray, Kraliyet Mücevherleri ve Danimarka Krallık Sembolleri gibi kraliyet koleksiyonlarını sergiliyor.

Küçük Deniz Kızı'nı görmeden dönmeyin
Danimarkalı yazar Andersen'ın meşhur Küçük Deniz Kızı masalının ünlü heykelini ziyaret ederek, masala konu trajik aşk hikayesinin kahramanını yakından görebilirsiniz. Nyhavn'ın eski liman bölgesinde granit bir taşa oturtulan Küçük Deniz Kızı adlı heykel, Kopenhag'daki en popüler cazibe merkezlerinden biri. Her gün onlarca ziyaretçi heykel ile resim çektirmek için buraya geliyor.

Dünyanın en iyi restoranı burada
Kuzeydoğu Avrupa'nın slow food (yavaş yemek) akımına cevaben ünlü şef Rene Redzepi'nin açtığı Noma, dünyanın en iyi restoranı listesinde 1 numara. Herkesin diline düşen Noma, Danimarka mutfağının tadını çıkarmak isteyenler için ziyaret etmenin başlı başına sebebi. 2003 yılında açılan restoran, İskandinav mutfağının yeniden düzenlenmesi ve yorumlanmasıyla tanınıyor. Noma, 2010, 2011, 2012 ve 2014 yıllarında üst üste Dünyanın En İyi Restoranı seçildi. Kopenhag'a gitmek isterseniz, Türkiye'den Kopenhag'a KLM ile Amsterdam aktarmalı ulaşabilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.