Otomobil tutkunları için tam bir cennet 'Stuttgart'

Almanya’nın en zengin şehri olan Stuttgart, tarihi binaları, yeşil alanları, Michelin yıldızlı restoranları ve en önemlisi de Porsche ve Mercedes’in müzeleriyle, Avrupa’nın en popüler turizm merkezlerinden biri

Otomobil tutkunları için tam bir cennet 'Stuttgart'

Şerif Ercan

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin başkenti olan Stuttgart, ülkenin en büyük, en yeşil ve en dağlık şehirlerinden biri. Şehrin en büyük özelliği ise, Porsche ve Mercedes-Benz'in merkezi olması ve bu iki dünya markasının müzelerine ev sahipliği yapması. Zaten dört tekerlekli araç ve motosiklet, ilk kez Stuttgart'ta üretilmiş. Çok sayıda sanat müzesinin de bulunduğu şehir, gurmeler için de çok cazip. Çünkü şehirde tam 15 Michelin yıldızlı restoran var. Almanya'nın en zengin şehri olan Stuttgart, Avrupa'nın popüler turizm merkezlerinden biri. Dolayısıyla şehirde gezilecek ve görülecek çok yer var. Bunların başında, Schlossplatz geliyor. Şehrin en büyük meydanı olan Schlossplatz'da birçok tarihi yapı bulunuyor. Kutlamaların yapıldığı ve kafelerin yan yana dizildiği meydan, ana alışveriş caddesi Koningstrasse'ye açılıyor. Neues Schloss, yani Yeni Saray ise şehrin en görkemli binalarından. 18. yüzyıldan kalma Barok- Neoklasik stilde yapılmış olan saray, Güney Almanya'nın en büyük saraylarından biridir. 1733'te inşa edilen Ludwigsburg Sarayı da görülmeye değer. Sarayın 28 binaya yayılmış 452 odası bulunuyor. Altes Schloss (Old Castle Stuttgart) ise, şehrin kalesi. Kalenin geçmişi 10. yüzyıla kadar uzanıyor. Württemberg kontunun ikametgah olarak seçmesinin ardından genişletilerek saray olarak kullanılmış. Şehirde daha gezecek çok yer var ama ben şimdi size iki özel müze hakkında biraz bilgi vereyim.

Stuttgart, hem Porsche hem de Mercedes'in müzesine ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en iyi otomobil müzelerinden biri olan Porsche Müzesi'nde, prototip ve klasik modelleri içeren 80'den fazla araç sergiliyor. 1976 yılında Porsche fabrikasının yanında açılan müze, 2009 yılından beri ziyaretçilerini özel yapılan binasında ağırlıyor. Otomotiv tarihine ışık tutan resim, çizim, poster ve reklamların da sergilendiği Porsche Müzesi, pazartesi hariç her gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyarete açık. 2

006 yılında açılan Mercedes-Benz Müzesi ise, fabrikasının hemen yanında bulunuyor. Müze, 1886'da Carl Benz tarafından icat edilen otomobili ve markanın tarihiyle birlikte aslında otomotiv tarihini de gözler önüne seriyor. Müzede Mercedes'in klasik otomobillerden efsanevi yarış arabalarına ve konsept araçlarına kadar 160'tan fazla araç sergileniyor. Mağa ve restoranı da bulunan Mercedes-Benz Müzesi de pazartesi hariç 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.