Güney Amerika'nın en renkli şehri 'Rio De Janeiro'

Kışın sıcak bir yerde tatil yapmak isterseniz Brezilya’nın dünyaca ünlü şehri Rio de Janeiro’yu alternatifleriniz arasında almanızı öneririm. Çünkü bu sıcak şehir, uçsuz bucaksız plajları, eğlencesi ve karnavalı ile unutulmaz bir tatil vadediyor

Güney Amerika'nın en renkli şehri 'Rio De Janeiro'

Şerif Ercan

Rio de Janeiro, Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın ve de dünyanın en gözde şehirlerinden biri. 400 yıllık geçmişe sahip olmasına rağmen oldukça modern bir şehir olan Rio'da turistler için görülecek ve yapılacak birçok şey var. Rio'da, öncelikle The Statue of Christ the Redeemer'ın (Kurtarıcı İsa Heykeli) olduğu tepeye çıkmalısınız. Dünyanın en ünlü heykellerinden biri olan ve 600 metrelik bir dağın tepesindeki heykelin bulunduğu yer, aynı zamanda Rio de Janeiro'yu kuşbakışı görmenizi sağlıyor. Şehrin asıl cazibesi ise uçsuz bucaksız kumsallarından kaynaklanıyor. Dünyaca ünlü olan Rio plajları, deniz-kum-güneş tatili için en özel yerler arasında bulunuyor. Görmeden dönmeyin diyeceğim plajların başında geniş mozaik kaldırımları, otelleri ve kafeleriyle ünlü Copacabana geliyor. Plaj boyunca uzanan cadde, hafta sonlarında trafiğe kapatılıyor ve koşu yapanlarla, paten kayanlarla, bisiklete binenlerle ve yayalarla doluyor. Şehrin diğer ünlü plajı Ipanema ise; harika kumsallı, restoranları, hareketli gece hayatı, her keseye uygun otelleri ve yürüme alanlarıyla turistleri çekiyor. Sanat galerileri, iki üniversitesi, çeşitli okulları ve 24 saat açık kafeleriyle çok renkli bir yer olan Ipanema, ayrıca şehrin kültür merkezi de sayılıyor. Ipanema'dan küçük bir kanalla ayrılan Leblon ise, villalar, şık otel ve restoranlarla dolu bir yer. Barra da Tijuca da, Rio'nun en güzel plajlarından biri. 18 kilometre uzunluğunda tertemiz kum ve pırıl pırıl bir denize sahip olan Barra'nın diğer plajlardan ayrılan yanı ise, sakin olması. Rio'ya gitmişken; dört katlı yapıları ile şirin bir yer olan ve daha çok sanatçıların yaşadığı Urca'yı, kilise ve müzeleriyle ilgi çeken Flamengo'yu, şehrin en tepe noktası olan Sugar Loaf Mountain'i, National Fine Arts Museum'u, Museum of Modern Art'ı, National Museum'ı ve dünyanın en ünlü statlarından Maracana'yı da mutlaka görmelisiniz. Rio'ya gitmeyi düşünüyorsanız, 1-9 Mart tarihleri arasını tercih ederseniz bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz. Çünkü dünyanın en ünlü karnavalı bu yıl bu tarihlerde gerçekleşecek. Karnaval zamanı, dünyanın dört bir yanından akın eden insanlarla birlikte çok renkli ve eğlenceli günler geçirebilirsiniz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.