Türkiye'nin en güzel koyları sizi bekliyor

Bu yazı Türkiye’de geçireceğimiz kesin. Bu durumu, ülkemizin cennet köşelerini keşfetmek için fırsata çevirebiliriz. Şimdiye kadar adını duyup gitmediğiniz veya varlığından bile haberdar olmadığınız koylarımızı keşfetmeye ne dersiniz? İşte Jabiroo’nun seç

Türkiye'nin en güzel koyları sizi bekliyor

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

GÖKLIMAN, FINIKE / ANTALYA
Antik dönemde liman olarak kullanıldığı bilinen Gökliman 2018 yılında Mavi Bayrak kazandı. Mendikli adında küçük bir koya da sahip olan Gökliman turkuaz suları, tertemiz sahili ve huzurlu ambiyansı ile sizi bekliyor.

(KUMLUBÜK, MARMARIS)

SÖĞÜT, MARMARIS / MUĞLA
Köyü ayrı denizi ayrı güzel Söğüt'ün. Virajlı yollardan sahile inerken göreceğiniz manzaraya bayılacaksınız. Köyün sahiline inip masmavi denizinde sessizliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Söğüt, sahildeki sevimli birkaç restoranı ve pansiyonuyla da 90'ların sayfiye ruhunu günümüze taşıyor.

PHASELIS KOYU, KEMER / ANTALYA
Antalya-Kumluca arasında ağaçlarla çevrili bir yol sizi antik dünyanın en önemli kentlerinden Phaselis'e çıkaracak. Rodosluların M.Ö. 7. yüzyılda kurduğu antik kent, Lykia uygarlığının önemli limanlarından biriydi. Kent kalıntılarını gezdikten sonra kendinizi bu koyun berrak sularına bırakabilirsiniz.

(GÖKLIMAN)

SARSALA KOYU, DALAMAN / MUĞLA
Dalaman Havalimanı'ndan 15 dakika uzaklıktaki Sarsala Koyu'nda, yemyeşil ormanlarla çevrili masmavi sular sizi karşılıyor. Hafta sonu belki kalabalık olabilir, siz en iyisi hafta içinde gidip koyun tadını çıkarın.

KUMLUBÜK, MARMARIS / MUĞLA
Gürültü yok, partiler yok, masmavi bir deniz ve huzur var. Marmaris'in en güzel koylarından biri olan Kumlubük, sahil sadeliği, sakinliği ve tertemiz deniziyle huzurlu bir tatil vadediyor.

BARBUCI BÜKÜ, DATÇA / MUĞLA
Datça'nın her biri birbirinden güzel ve bakir olan koylarından biri de Barbuci Bükü. Turkuaz rengi deniz benzetmesi burası için yetersiz bile! Denizi, öyle temiz ve güzel ki, hiç çıkmak istemeyeceksiniz.

(SARSALA KOYU)

BOYABAĞI KOYU, KARABURUN / İZMIR
Havalı plajların, asfalt yolların, vale servisinin olmadığı doğal koylar arıyorsanız Boyabağı Koyu tam size göre. Pırıl pırıl parlayan serin sularına girdiğinizde buraların kıymetini daha iyi anlayacaksınız.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.