Akbank Caz Festivali 30. Yılını “Dün, Bugün, Yarın” albümü ile kutluyor!

Türkiye’de cazın gelişimini 30 yıldır destekleyen Akbank Caz Festivali, 30. yılını 30 özgün beste ve 80’e yakın sanatçının performansını kapsayan özel albümü “Dün, Bugün, Yarın” ile kutluyor.

Akbank Caz Festivali 30. Yılını “Dün, Bugün, Yarın” albümü ile kutluyor!

0 yıldır festivalde performans sergilemiş usta müzisyenlerin yanı sıra genç sanatçılar, yurtdışında yaşayan müzisyenler ve bu yıl festivalde yer alması planlanan müzisyenler bu arşivlik eserde buluşuyor.

Albüm, 23 Ekim'de Doublemoon Records/ Gloss Musik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınlanıyor.

Albümde, Türkiye Cazı'nın 30 caz müzisyeninin ve grubunun; festivale, şehre ve bu döneme dair duygu ve düşüncelerinden ilham alarak hazırladığı, daha önce yayımlanmamış özgün eserler yer alıyor. Türkiye caz sahnesini yansıtan bir arşiv niteliği taşıyacak olan bu albüm; tüm dinamiklerin değiştiği, konserlerin yapılamadığı, etkinliklerin ötelendiği pandemi döneminde, Türkiye caz sahnesinin bulunduğu noktayı kayıt altına alıyor. İçinde özel kayıtların yer aldığı, söyleşileriyle, belgesel çekimleriyle 30 yılın röntgenini çeken retrospektif bir çalışmayı festival takipçileriyle buluşturacak Akbank Caz Festivali; böylelikle, pandemi döneminin tüm kısıtlarına rağmen yaratıcılığı desteklerken Türk caz dünyasına da etkili, anlamlı ve kalıcı bir eser bırakmayı amaçlıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.