Doğanın iyileştirici gücü, orman terapisi

Eğitimli rehberler eşliğinde doğada sessizce yürümek, sesleri, kokuları, renkleri hissetmek, diğer bir deyişle doğayı içine çekmek... Tüm bunları içinde barındıran orman terapisi ile hem vücudunuzu hem de ruhunuzu kışa hazırlamaya ne dersiniz?

Doğanın iyileştirici gücü, orman terapisi

YAZI İREM ORHAN irem.orhan@sabah.com.tr

Geçtiğimiz hafta sonu Sapanca'nın kültür mozaiğini benzersiz doğasıyla harmanlayan NG Sapanca'da, Orman Terapisi ile farklı bir arınma deneyimi tecrübeledik. Terapiye önce eğitimli rehberler eşliğindeki doğa yürüyüşüyle başladık, sonra ise Sapanca'nın bitki örtüsüyle özdeşleşen ıhlamur ve kestane ağaçlarının özlerinden hazırlanan yağlarla yapılan masajlarla devam ederek muhteşem bir yenilenme keyfi yaşadık. Sonbaharda kendi kabuğuna çekilen doğanın en özel renkleriyle sunduğu görsel şölen tadındaki bu yolculukta bir ağaca uzun uzun dokunmanın verdiği hazzı ruhumuzda hissettik. Terapinin sonunda, bilimsel olarak kanıtlanan ormanın ruhsal olduğu kadar bedensel sağlığa da faydalı olduğu gerçeğini deneyimledik.

BURADA STRESE GEÇİT YOK
Orman Terapisi'nin kişiye sağladığı faydalar ise saymakla bitmiyor. Öyle ki; bu terapi başta stresi azaltmak olmak üzere, tansiyonu ve kan şekerini dengelemek, kişideki enerji seviyesini yükseltmek, uykusuzluğa iyi gelmek ve odaklanmayı artırmak gibi önemli hususlarda yüksek fayda sağlıyor. Terapinin, bağışıklık sistemindeki faydalı hücreleri güçlendirdiği ise üzerinde çok konuşulan diğer bir olumlu etkisi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.