8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

Tüm dünyada her yıl kutlanan Kadınlar Günü için en anlamlı mesajları hazırladık. Kadın haklarının önemine vurgu yapan bu özel günde hayatınızda yer edinmiş kadınların gününü kutlayabilirsiniz. Peki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, ne zaman kutlanmaya başladı?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

Kadınlar Günü'nü Google'da unutmadı ve Doodle olarak yer verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel slayt şeklindeki Doodle ile karşılaşan kadın kullanıcılar çok mutlu oldu. İşte bugüne özel mesajlar…

EN ANLAMLI KADINLAR GÜNÜ MESAJLARI

-Kadınlar toplumumuzun mimarlarıdır, bir toplumun gelişmesi, değişmesi ve aile yapısı tamamen kadına bağlıdır. Ne yaparsak yapalım asla onların hakkını ödeyemeyiz. Kadınlar Gününüz kutlu olsun!

-Her zaman ne istediğini bilen, erkeğinin ardında ona destek veren, çocuklarının başında koruyup kollayan kadınlar… Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun…

-Kadınlar olmasaydı dünyadaki hiçbir şeyin önemi kalmazdı. En kıymetli varlık olan kadınların dünya kadınlar günü kutlu olsun.



-Anneciğim, bir günümde değil her günümdesin. Annem olman dünyadaki en büyük şansım, iyiki varsın. Seni çok seviyorum. Kadınlar Günün kutlu olsun.

-Benim için herşeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel kadınına… Kadınlar Günün Kutlu olsun.

-Bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

-Eğer bana gözlerinle değil de kalbinle bakmış olsaydın, seni ne kadar sevdiğimi çok iyi anlardın.. Kadınlar Günün kutlu olsun.



-Doğumdan ölüme kadar her hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

-Acıyla yoğrulan, sabırla bilenen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

KADINLAR GÜNÜ NEDEN KUTLANMAYA BAŞLANDI?

8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının düşük ücretle uzun saatler boyunca çalışması ve insanlık dışı çalışma koşullarından dolayı grevler yapılmaya başlandı.

Bu olaylardan 52 yıl sonra Danimarka'nın Kopenhag kentinde düzenlenen Kadın Sosyalist Enternasyonal toplantısında kadın haklarının kazanılmasına ve kadınların birlikteliği mücadelesinin her yıl Kadın günü olarak kutlanmasına karar verildi. 1977 yılında ise, Birleşmiş Milletler genel toplantısında kadın hakları, uluslararası barış günü olarak kabul edildi.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.