Alaçatı'nın meşhur balıkçısı İstanbul'da

Alaçatı’nın kült restoranlarından meşhur ‘Balıkçı Niyazi’nin lezzetleri artık ‘Sea Salt’ adıyla İstanbul’da misafirlerini ağırlıyor. Sea Salt Feriye, Ortaköy’de konuklarına eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Alaçatı'nın meşhur balıkçısı İstanbul'da

YAZI SİNAN ÖZEDİNCİK

Şehrin sevilen gelenekleri arasında yer alan balıkçı kültürünün en eski temsilcilerinden Balıkçı Niyazi, Sea Salt adıyla Alaçatı'dan sonra şimdi de İstanbul'da müdavimleriyle buluşuyor. Ali Yuvanç'ın öncülüğünde Sea Salt Feriye mönüsü; babadan oğula aktarımlı lezzetleri mutfakta kendince ifade ederek yorumladığı reçete ve vizyondan oluşuyor. Ege Denizi'nden çıkan lezzetleri özgün menüsüyle misafirlerine sunan Sea Salt Feriye, kendi tarzında şık ve özenle tasarlanan dekorasyonu yanı sıra mutfağının ruhuna uygun sade sunum detaylarıyla da konuklarını farklı bir deneyimde buluşturuyor.

Feriye'nin yenilenen yüzünün güzel bir yansıması olan Sea Salt'da her detay en ince ayrıntısına kadar hassasiyetle düşünüldü. Sea Salt Feriye mutfak ekibinin profesyonelliği ve misafirperverliği ile birlikte mavi kuyruk karides, bakır kazanda ahtapot ve suyu kaçmadan pişirilmiş ızgara balık çeşitleri gibi imza lezzetleri İstanbul'da misafirlerini tadım yolculuğuna çıkarıyor. Ortaköy'de boğazın ortasında ama şehrin karmaşasından uzakta ve İstanbul Boğazı'nın üstünde keyifli bir yolculuğa çıkmış hissi yaratan mekan, misafirlerinin yemek deneyimine farklılık katarak rahat ve unutulmayacak bir deneyim yaşatıyor.

BODRUM'UN YENI İTALYANI

Bodrum Kalesi'ne bakan muhteşem manzarasıyla kapılarını açan Isola Manzara Gardens, İtalyan adalarının tat ve kokularını Bodrum'a getirdi. İtalyan adalarının gastronomik geleneklerinin ve riviera mutfağının temsilcisi Isola Manzara Gardens, sade ve neşeli Akdeniz hayatından ilham alarak Bodrum'da yaz başında açılan METT Hotel & Beach Resort Bodrum bünyesinde hizmete girdi. Isola Manzara Gardens, İtalya kıyılarından; özellikle Sicilya, Sardunya ve Capri adalarından lezzetler sunuyor.

BALKAN LEZZETLERİ

İstanbul'un yeni buluşma noktası tarihi Fişekhane'de kapılarını açan Ferida, yeme-içme sektöründe yepyeni bir lezzet eğiliminin öncüsü oldu. Şef Murat Bozok imzalı Balkan lezzetleri ve brasserie mönüsünden seçmeler kısa sürede büyük beğeni topladı. Ferida'yı farklı kılan enfes Balkan tatlarından en fazla tercih edilenler; Boşnak Mantısı, Ferida Köfte, kuru etli pizza, Ajvar Dip ve karidesin özel soslarla harmanlandığı Shrimp Bomb...

HAYATIN İÇİNDEN

CANLI MÜZIKLI KAHVALTI

Six Senses Kocataş Mansions İstanbul, yalnızca yerel ve mevsimsel ürünlerin servis edildiği Avlu Restaurant'da pazar sabahları gerçekleşen canlı müzikli kahvaltılarla hafta sonuna neşe katıyor. Pazar günleri 12.00-15.00 saatleri arasında yeşiller içindeki Avlu Restaurant'da servis edilen 'Sparkling Sunday' geç kahvaltısı, canlı müzik eşliğinde keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyen misafirlerini bekliyor.

YENİLENDİ

Okyanus ötesinin Aztek ve Mayalara uzanan köklü tarihini, renkli kültürünü ve dünya mutfakları arasında apayrı bir yere sahip birbirinden özel lezzetlerini ülkemize taşıyan 'Şehrin Meksikalısı', Nişantaşı şubesini yeniledi. Milli Reasürans Çarşısı içindeki mekanını genişleten ve yeni açık alanlar ekleyen Ranchero, misafirlerini her zaman olduğu gibi en hijyenik ve güvenli koşullarda ağırlamaya devam edecek.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.