Yeni 5 kapılı MINI

Üçüncü nesil MINI’nin ikinci gövde seçeneği olan 5 kapılı MINI, artan ölçülerine rağmen ağırlığı optimize edilmiş yapısı ve yüksek sağlamlık düzeyi sayesinde maksimum çeviklik sunuyor. Yeni 5 kapılı MINI dört model seçeneğiyle satışta...

Yeni 5 kapılı MINI

Yeni 5 kapılı MINI'de aks aralığı, yeni MINI'ye göre 72 mm genişletilerek 2.567 mm olmuş. Böylece, 72 mm daha fazla diz mesafesi, 15 mm daha fazla baş yüksekliği ve dirsek seviyesindeki 61 mm iç tasarım genişliği ile arkadaki üç koltuk için daha fazla alan sunulmuş. Bagaj hacmi 3 kapılı versiyona oranla 67 litre daha artarak, 278 litreye yükseltilmiş. Küçük premium otomobil segmenti için sunulan mükemmel özellikler arasında 60:40 şeklinde bölünebilen arka sırt dayaması, opsiyonel saklama paketi, farklı noktalara ayarlanarak kilitlenebilen bagaj saklama alanı yer alıyor. Yeni MINI'ye göre toplam uzunluk, 161 mm artırılarak 3.982 mm olmuş. 1.727 mm genişliğe sahip olan otomobilin yüksekliği ise 11 mm artırılarak 1.425 mm'ye ulaşmış. Altıgen radyatör ızgarası, geniş krom çerçeveli farlar ve stop lambaları, yan sinyal lambası elemanı ve MINI'nin siyah gövde konturları gibi karakteristik marka stili ve tasarım özelliklerine sahip otomobilde tavan ve yan ayna kapakları istek üzerine kontrast renklerde tercih edilebiliyor. Yeni 5 kapılı MINI dört model çeşidiyle satışta. Ortalama yakıt tüketimi; 5.9 - 3.6 l/100 km olan bu modeller MINI TwinPower Turbo Technology ile birlikte iki adet benzinli ve iki adet dizel seçeneğiyle yeni nesil motorlar içeriyor. Türkiye'de MINI Cooper ve MINI Cooper D seçenekleri Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları'nda satılıyor. Standart olarak Servotronic işlevine sahip elektromekanik elektrikli direksiyon, Dinamik Çekiş Kontrolü (DTC) ve Elektronik Diferansiyel Kilidi Kontrolü (EDLC) dahil Dinamik Denge Kontrolü (DSC) standart olarak bulunan 5 kapılı MINI Cooper S ve 5 kapılı MINI Cooper SD, modelleri aynı zamanda Performans Kontrolü özelliğini de içeriyor. Otomobilde standart güvenlik özelikleri arasında ön ve yan hava yastıkları, yan perde hava yastıkları, tüm koltuklarda üç noktalı otomatik emniyet kemerleri, arkada ve opsiyonel olarak ön yolcu koltuğunda ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı, optimum yaya koruması için lastik basınç kontrolü ve kısmen aktif motor bölmesi kapağı yer alıyor. Otomobilde, sabit SIM kart ile kullanılan Acil Durum Çağrısı ve MINI Teleservis de yer alıyor.

Şerif ERCAN

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.