Geleceğin sanatla buluşması

‘Tapestry-Dokunmuş Hikayeler’ sergisi, geleneksel dokuma sanatı ile güncel sanatı, Anna Laudel Gallery’de buluşturuyor. 11 Nisan-24 Mayıs arasında sanatseverle buluşacak olan sergide, Jale Yılmabaşar, Devrim Erbil, Hanefi Yeter gibi duayen sanatçıların da

Geleceğin sanatla buluşması

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah

Anna Laudel Gallery, 11 Nisan - 24 Mayıs tarihleri arasında, genç ve duayen sanatçıları 'Tapestry - Dokunmuş Hikayeler' isimli karma sergide bir araya getiriyor. Sergide, farklı dönemlere ait sanatçıların geleneksel ve çağdaş yorumlarıyla ortaya çıkardıkları üretimleri, Türkiye'de dokuma sanatının geçirdiği süreci yansıtan kapsamlı bir seçkiyle sanatseverlere sunuluyor.
Yüzyılların emeğini ve tanıklığını günümüze taşıyan tekstil-dokuma sanatının ifade biçimi olarak Türkiye'de sanat dünyasına dahil olması yakın geçmişe dayanıyor. Son yıllarda sanat dünyasında görünürlüğü artan dokuma sanatının farklı estetik ve tekniklerdeki uygulamalarını görebileceğimiz sergide; Gülçin Aksoy, Özdemir Altan, Mustafa Aslıer, Belkıs Balpınar, Ramazan Can, Devrim Erbil, Renk Erbil Martin, Fırat Neziroğlu, Zekai Ormancı, Suhandan Özay Demirkan, Ayla Salman Görüney, M. Latif Taraşlı, Tulga Tollu, Hanefi Yeter ve Jale Yılmabaşar'ın eski ve yeni dönem işleri yer alacak. Açılışı 11 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek olan sergide duayen sanatçıların klasikleşmiş eski dönem ve yeni üretimlerinin yanı sıra, genç sanatçıların bu sergi için ürettikleri yeni işleri ve dikkat çeken dokuma çalışmaları galerinin tarihi mimarisiyle de uyum içinde sergilenecek.


AJANDA
12 NİSAN CUMA
GÖKSEL
BOSTANCI GÖSTERİ MERKEZİ

Son teklisi 'Bu da geçecek' ile yayınlandığı günden itibaren müzik listelerinin ilk sıralarına yerleşen başarılı sanatçı Göksel, 12 Nisan cuma akşamı Bostancı Gösteri Merkezi'nde sürprizlerle dolu bir konsere imza atacak. Binlerde seveniyle bir araya gelecek olan sanatçı, geceye özel olarak hazırladığı dans şovları, sahne sürprizleri ve özel repertuvarı ile izleyenlere eşsiz bir deneyim yaşatacak.

15 NİSAN PAZARTESİ
'SANAT YOLU' KARMA SERGİ KAŞ SANAT GALERİSİ / CADDEBOSTAN

Türkiye'de birbirinden değerli 33 sanatçı 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nü 'Sanat Yolu' adlı resim sergisiyle Kaş Sanat Galerisi'nde kutluyor. Sibel Tetik organizasyonu ve Sinan Yenilmez desteği ile açılacak olan sergide, günümüzün klasik ve çağdaş sanat örneklerinden oluşan eserleri ile tanınmış sanatçılar eserleriyle yer alacak.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.