Kelt Müziğinin efsanesi geliyor

‘Eklektik Kelt’ müziğiyle dünya çapında 15 milyona yakın albüm satan Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt, dünya turnesi kapsamında uzun bir aranın ardından 3 konserle Türkiye’de olacak.

Kelt Müziğinin efsanesi geliyor

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

30 yılı aşan kariyerinde 'Eklektik Kelt' müziğiyle dünya çapında 15 milyona yakın albüm satan ve 'müzikli seyahat yazarı' olarak anılan Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt, 3 konser için Türkiye'ye geliyor. Sanatçı, 2018 yılında yayınladığı 'Lost Souls' albümünün dünya turnesi kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de hayranlarıyla buluşacak. McKennitt, 29 Haziran'da İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda, 30 Haziran Congresium Ankara'da ve 1 Temmuz'da İstanbul Volkswagen Arena'da sahne alacak. Sanatçının yeni albümü 'Lost Souls', Hint-Avrupa kökenli kavimlerden Bedeviler'e uzanan çağdaş fikirlerin zengin ve eklektik bir sunumu niteliğinde. Dört kıtada altın, platin ve multi-platin satış rakamlarına ulaşan Loreena McKennit, büyüleyici kariyeri boyunca aralarında Kanada'nın en önemli müzik ödülü Juno'nun ve Billboard Uluslararası Başarı Ödülü'nün de yer aldığı sayısız ödüle layık görüldü, Grammy ödüllerine ise iki kez aday gösterildi. McKennitt, kurduğu bağımsız plak şirketi Quinlan Road ile de adından söz ettiriyor.

HEM AŞKTA HEM İŞTE MUTLULUK İÇİN...
İşte de, evlilikte de başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor. Yeni çıkan iki kitap, bu konularda yol gösteriyor. Türkiye'nin ilk zarafet akademısı'nin kurucusu olan eğitimci yazar Gökhan Dumanlı'nın 'iş'te farkı sen yarat' isimli kitabı, çetin bir rekabetin var olduğu iş hayatında fark edilebilmek, işiyle olduğu kadar davranış biçimiyle de dikkat çekebilmek ve hedeflerine doğru giderken iz bırakabilmek için iyi bir rehber... Evlilik şirketi commeetment ise, kurulduğu günden bugüne olan tecrübelerini bir kitapta topladı. Commeetment'in kurucusu Erhan Erol ve uzman klinik psikolog Gökçe Ünal tarafından yazılan 'Etrafta insan çok neden doğru insan yok' isimli kitapta evlilik, ilişkiler ve beklentiler üzerine birçok konu yer alıyor. Commeetment, bu kitap aracılığıyla insanlarda farkındalık yaratarak daha kaliteli ilişkiler yaşamalarına katkıda bulunmak istiyor.

AJANDA


8 MAYIS ÇARŞAMBA PINAR TINÇ / MASUMİYET
ARNAVUTKÖY ART GALERİ

Türkiye'nin ilk ve Tek çini mürekkebi Ressamı Pınar Tınç, çocukluğunu geçirdiği Bozcaada Ve 5 yıl yaşadığı La reunion adasından esinlenerek oluşturduğu eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Tınç'ın, 'Masumiyet' isimli yeni sergisinde 20 eseri yer alıyor. En büyük masumiyetin doğa olduğunu söyleyen ressam, "Bu eserleri yaratırken çocukluğuma döndüm ve Bozcaada'nın bahar esintili renklerinden ilham aldım" diyor. Arnavutköy art Galerı'deki sergi, Mayıs sonuna kadar açık.

9 MAYIS PERŞEMBE
BİLİNMEYEN PORTRELER
GALERİ KAMBUR ARNAVUTKÖY

Ergin İnan resmi deyince akıllara Gelen form ve içerik dünyasından öğelerin yer aldığı sergide; Sanatçının 60 ve 70'lı yıllarda çizdiği grotesk figürlerden oluşan desenler, böcekler, yazılar ve Soyut-metafizik öğeleri yer alıyor. Daha sonraki dönemlerdeki o kendine özgü çalışmalarında, böceklerin yanı sıra osmanlıca ve arapça eski metinlere de önemli bir yer veren Türkiye'nin en önemli sanatçılarından Ergin İnan'ın "Bilinmeyen Portreler" sergisi 1 mayıs-31 Haziran 2019 tarihleri arasında Pazartesi günleri hariç hergün saat 10.00 - 18.00 saatleri arasında Galeri Kambur Arnavutköy de ziyaret edilebilir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.