İngilizler keşfetti Fransızlar tadını çıkarıyor Nice

Güney Fransa’daki Cote d’Azur’un başkenti olan Nice, çok kültürlülüğü ve mimari zenginliğiyle öne çıkıyor. Çok güzel plajlara ve renkli bir gece hayatına da sahip olan şehirde keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

İngilizler keşfetti Fransızlar tadını çıkarıyor Nice

ŞERİF ERCAN serif.ercan@sabah.com.tr

Fransa'nın en büyük beşinci şehri ve Fransız Rivierası Cote d'Azur'un başkenti Nice, Güney Fransa'nın en güzel şehirlerinden biri. Çok kültürlülüğü ve mimari zenginliğiyle öne çıkan Nice, aynı zamanda Fransa'nın önemli turizm merkezlerinden. Turizm açısından Nice'i ilk keşfedenler İngiliz aristokratları olmuş. 18. yüzyılın ikinci yarısında İngiliz aristokratları ılımın ikliminden dolayı kışlarını Nice'te geçirmeye başlamış. Günümüzde ise dünyaca ünlü yıldızlar ve jet-set yazlarını burada geçiriyor. Nice, özellikle mimarisi, berrak turkuaz denizi, plajları, kafeleri ve gece hayatıyla turistler için çok cazip bir şehir. Burada plajlar, şehirle iç içe, otelinizden çıkıp yürüyerek plaja gidip gelebilirsiniz.


Vieux Nice, yani Eski Nice, şehirde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Barok mimarisi, dar sokakları, yan yana dizilmiş küçük dükkanları ve şirin restoran ve kafeleriyle sizi nostaljik bir yolculuğa çıkarabilir. Eski Nice'teki tarihi yapıların başında Chapelle de la Misericorde geliyor. Dünyanın en ünlü çiçek pazarını ve antika pazarlarını içeren Cours Saleya, Opera de Nice, Ortaçağ havasını yansıtan ve Nice'e tepeden bakan Colline du Chateau (Kale Tepesi) da Eski Nice'te görülecek yerler arasında. Nice'in sahil boyunca uzanan ünlü gezinti yolu Pormenade des Anglais'de yürüyüş yapmadan dönmeyin. Yürüyüş için diğer bir güzergah da; Melekler Koyu'nu (la Baie des Anges) içeren, kısaca Prom denilen yol. Bu yol üzerinde, oteller, villalar, butikler, parklar, yiyecek ve içecek satan tezgahlar bulunuyor.
Şehirde görülecek yerden biri olan St. Nicholas Katedrali ise, 1912 yılında Çar II. Nikola'nın desteği ile Rus cemaati için inşa edilmiş ve bugün Rusya dışındaki en büyük Rus Ortodoks Katedrali olma özelliğini taşıyor. Nice'teki gece hayatı çok çeşitli ve renkli. Plaj partileri, lüks kulüpler, canlı müzik barları ve felsefe, Frankofon temalı gösterilerin düzenlendiği barlar, Nice gece hayatının tadının çıkarılabileceği alternatiflerden bazıları. Cours Saleya ise, popüler kulüp ve barlarıyla öne çıkan bir semt.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.