Boğaz'ın yeni lezzet ve keyif mekanı

Yaz sezonunun en ihtişamlı yeri olmaya aday Pür Bosphorus kapılarını açtı. İstanbul’un en ikonik yapılarından Hotel Les Ottomans’ın denizle buluştuğu bahçede kurulan mekan, Boğaz’ın tüm ihtişamını hissettirecek kurguda hazırlanmış.

Boğaz'ın yeni lezzet ve keyif mekanı

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Boğaz'da yeni bir mekan daha açıldı. Hotel Les Ottomans'ın bahçesinde açılan Pür Bosphorus adlı mekan muhteşem manzarada yemek ve eğlence keyfi sunuyor. Akdeniz mutfağının seçkin lezzetlerini mönüsünde barından Pür Bosphorus, konforlu mimarisiyle ve oluşturduğu eşsiz ambiyansla yaz boyunca Boğaz'ın yeni sosyalleşme mekanı olmayı amaçlıyor. Markayı, Amerika'da birçok yeme-içme markasına yatırım yapan bir fona danışmanlık veren Şekip Hardal kurdu. Pür Bosphorus, yaz boyunca rafine Boğaz'da eğlence keyfini yaşatacağı havuz başı canlı müzik partilerinde de sürpriz isimleri ağırlayacak. İlk anlaşmasını eğlenceli şarkılarıyla bilinen Fransız yıldız Danny Brilliant'la yapan Pür Bosphorus, dünyaca ünlü başka isimleri de havuz başı canlı performanslarda ağırlayacak.
Farklı mönüsüyle de misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmayı vaat eden Pür Bosphorus, dünya mutfağından geleneksel lezzetlere ek spesiyalleri arasında; mercimek köftesinin 'nigiri' yorumu, levrek ceviche, Türk usulü 'Pintxo' olarak adlandırılan kokoreç ve kuzu ciğerli karışımı, çıtır baklava hamuruyla hazırlanan 'Levrek Baklava' gibi farklı lezzetler bulunuyor. Ayrıca özel yaptırılan odun meşe fırından da hamur işi lezzetler misafirlere özel olarak sunuluyor.
Boğaz'da güzel bir manzarada, özel lezzetler tadıp eğlenceli saatler geçirmek isterseniz Pür Bosphorus aklınızda olsun.

Yaza özel iki yeni mönü
Toi İstanbul, yaza özel yenilenen mönüleri ile lezzeti daha da üst çıtalara taşıyor. Gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinden ünlü şef İsmet Saz ve ekibinin önderliğinde hazırlanan yeni Toi İstanbul mönüsü, iki alternatifli olarak misafirleri karşılıyor; Tadım 2019 Mönüsü ve 3'lü seçilen A La Carte Pre-Fix Mönü... Amuse Bouche şeklinde servis edilen lezzetlerin yer aldığı Tadım 2019 Mönüsü, 8 farklı seçeneği bir arada sunuyor. Dereotu ve marinelenmiş karidesli taze salatalık çorbası Pepino, Ezine peyniri, limon ekşisi ve Eskişehir kuşkonmazı ile yeni bir yoruma kavuşan ördek pastırması Ducktami, şef İsmet Saz'ın dedesine ithaf ettiği tereyağlı, baharatlı, yoğurt eşliğinde gelen kıymalı çiğ börek Dedem, dana pöç ile yapılan piruhi Poc e Goc, tahin pudrasıyla süslenen, bozkır tahini ve pekmez mouse'lu Reyhan Sorbe Tahin-Pekmez, tadım mönüsündeki özel lezzetlerden birkaçı...

SERİNLETECEK TATLILAR
Sağlığına özen gösteren lezzet tutkunlarına doğal ve katkısız tatlar sunan Sincerely Yoğurt, sıcak yaz günlerinde serın rüzgarlar estirecek. Kendinize özel lezzetler yaratabileceğınız 'Kendi lezzetini kendin yarat' konsepti yanında kararsız lezzet düşkünlerine özel hazırladığı mönülerle de zengin seçenekler sunan mekan, düşük yağ oranına sahip, probiyotik, glutensiz ve şeker ilavesız süper Smoothie'leriyle sağlık ve lezzeti buluşturuyor. Sincerely Yoğurt, kivinin mükemmel uyumu, güneşten ilham alan tiramisunun karşı konulmaz cazibesi ve Mangonun damaklarda serin izler bırakan yaza özel, keyifli lezzetiyle serin sürprizler sunuyor.

Türkiye'de bir ilk
Raffles İstanbul Zorlu Center'da yer alan Raffles Patisserie, zengin tatlı ve atıştırmalıklarını her dönem yeni lezzetlerle zenginleştiriyor. Raffles Patisserie, zengin ve benzersiz lezzetteki makaronlarını şimdi Türkiye'de ilk defa çikolatayla kaplıyor ve yeni bir lezzet yaratmanın mutluluğunu yaşıyor. Raffles Patisserie'nin şefleri tarafından el yapımı olarak özel hazırlanan makaron çeşitleri tatlarını korumakla birlikte yeni bir lezzetin kapılarını aralıyor. İlk bakışta çikolataya benzeyen fakat içi açıldığında rengarenk makaronların ortaya çıktığı bu yeni lezzet; frambuazlı, hindistancevizli, limonlu ve fıstıklı olmak üzere 4 çeşitten oluşuyor. Makaronun kendine özgü meyve aroması ile sütlü çikolata tadı enfes bir buluşmayı bir araya getiriyor ve baharın rengini damaklara taşıyor.

YAZA YAKIŞIR SALATALAR
Genç ve dinamik atmosferiyle şehrin sosyalleşme adresi olan The Populist'te mevsimin en favori salataları öne çıkıyor. Tütsülenmiş tavuk eti ve portakal soslu karışık yeşillikle zenginleşen Tavuk Salatası, hafif ve sağlıklı seçenekler arayanlar için ideal. Somon Salatası, endivyen, avokado salatası, çeri domates, buğday, kavrulmuş susam sosu gibi zengin eşlikçiler ve kıtır focaccia ekmeğiyle servis ediliyor. Etsiz Soutwest Salatası ise damaklarda farklı bir deneyim yaşatan kefir sos eşliğinde sunuluyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.