Kurda, kuşa, aşa...

Kendisini ‘Tohum Gözlemcisi’ olarak tanımlayan Lalehan Uysal’ın tohum fotoğrafları sergisi, Oxford, Gaziantep ve Adana’dan sonra İstanbul’da ‘Kurda, Kuşa, Aşa... Ve Göze’ adıyla Ark Kültür’de açıldı.

Kurda, kuşa, aşa...

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

Geçtiğimiz yıl 'Hayatın Mücevherleri: Tohumlar' adıyla farklı coğrafyalarda, farklı tohum fotoğraflarıyla 4 ayda 3 sergi açan Lalehan Uysal'ın yeni sergisi; 'Kurda, Kuşa, Aşa... Ve Göze' adıyla İstanbul'da Cihangir'de Ark Kültür'de açıldı. Grafik tasarımcı, Buğday Derneği ve Bomonti/Feriköy Ekolojik Pazar'ın kurucularından ve bugün kendini 'Tohum Gözlemcisi' olarak tanımlayan Lalehan Uysal'ın Londra'da Oxford Üniversitesi'nin St. Catherine's College'de teması tohum olan 'Oxford Food and Cookery' sempozyumunda yer alan sergisi bir ilkti. Bunu, Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali'nde Gaziantep'e has yerel tohumlardan ilham alarak çektiği fotoğraflardan hazırladığı sergi izledi. Ardından Çukurova'ya has yerel tohumları fotoğrafladı ve Adana Lezzet Festivali'nde üçüncü sergisini açtı. Lalehan Uysal'ın İstanbul sergisi bu üç sergide yer alan fotoğraflardan bir seçki. Sergi, İstanbul Cihangir'de bulunan Ark Kültür'deki sergisi 3 Temmuz'a kadar açık kalacak.

AJANDA
19 HAZİRAN ÇARŞAMBA
STUDIO-X ISTANBUL

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bang. Prix programına seçilen eserlerden derlenen dijital sanatlar sergisi, 29 Haziran'a kadar devam ediyor. Studio-x İstanbul'da gerçekleşecek sergi, biyo sanat, veri sanatı, yeni medya ve kinetik sanat kategorilerini kapsayan 11 projeden oluşuyor. Bang. Prix 2019 sergisi, 'Digital beast' temasıyla izleyicileri bilinmez bir evrene davet ediyor. Artbiztech'in, ana destekçiliğini üstlendiği Bang. Prix'nin küratörlüğünü Esra Özkan yapıyor.

20 HAZIRAN PERŞEMBE
THE ANIMALS / ERIC BURDON
VOLKSWAGEN ARENA

75. Yılını kutlayan Yapı Kredi ana sponsorluğunda, rock müzik tarihinin nesiller boyu efsanesiyle Türkiye'de ilk randevu! The beatles, The Rolling Stones, The Kinks ve The Who gibi gruplarla anılan rock müziğin en önemli ve en güçlü rock gruplarından efsanevi The Animals, kurucusu ve sesi Eric Burdon ile 20 Haziran'da Volkswagen Arena'da! Burdon, ünlü dergi Rolling Stone tarafından 2008 Yılında hazırlanan 'Müzik tarihinin en iyi 100 sesi' listesinde yer almıştı.

Özer Atik'ten yeni şarkı
Türk müziğinin başarılı ismi Özer Atik, 'Geceler beyaz' isimli yeni single çalışmasını Avrupa Müzik Markasıyla dinleyicilerin beğenisine sundu. Sözü ve müziği yetenekli sanatçıya, düzenlemesi ise Serkan Ölçer'e ait yeni şarkının klip yönetmenliğini 'İstanbullu Gelin' dizisinin ünlü yönetmeni Zeynep Günay Tan üstlendi. Güçlü kalemi ve müzisyenliği ile dinleyenlerin beğenisini toplayan Özer Atik, şarkının klibinde yer alan etkileyici sahnelerle de izleyenleri şarkının atmosferine sokuyor. Sanatçı, yeni şarkısı ile ilgili duygularını, "Yayımlanmamış pek çok şarkımdan bir tanesi. Uzun bir aradan sonra yeni bir yolculuğun ilk adımı ve devamının müjdecisi" sözleriyle ifade etti. 2008 yılında çıkardığı 'Yok böyle bir şey' adlı solo albümü ve 2014 yılında Tolga Çevik ile birlikte seslendirdiği 'Yalan sanırım' adlı single çalışması ile büyük ilgi gören Özer Atik, Çevik'le birlikte hazırladıkları televizyon programlarında da Türk seyircisinin kalıcı sempatisini kazandı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.