Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

İddialı mezeleriyle deniz yemeklerine farklı bir yorum getiren ve kısa zamanda müdavimlerini yaratan Ankara’daki Ters Köşe, özel lezzetleriyle misafirlerini şaşırtmaya devam ediyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Ankara İncek Loft Alışveriş Caddesi'nde yer alan Ters Köşe, bunaltıcı yaz günlerinde sürekli serin ve tertemiz havasıyla lezzet düşkünlerini ağırlıyor. Deniz ürünlerine getirdiği farklı yorum ile damaklarda unutulmaz izler bırakan ve kısa zamanda kendisine kalabalık bir müdavim kitlesi yaratan Ters Köşe, Ankaralıları buluşturan lezzet noktası olarak öne çıkıyor. Ters Köşe'nin özel meze mönüsü, Türkiye'nin her bölgesinde bilinen yerel tatlarla deniz ürünlerinin ustaca harmanlanmasından oluşuyor. Ters Köşe'nin danışmanlığını, Ankaralıların 28 yıllık lezzet durağı Kalbur Balık Restaurant'ın işletmecisi Mehmet Tekmen üstlendiği gibi, mönü de kendisi tarafından hazırlandı.

PİŞİRME YÖNTEMLERİ ÖNEMLİ
Ters Köşe'de Türkiye'ye özgü köfte, börek, gözleme, lahmacun, tandır, ezme, kokoreç, mantı gibi sevilen tatlar, balık ve diğer deniz ürünleri ile hazırlanarak müşterilerin farklı lezzetlerle tanışması hedefleniyor. Değişik pişirme yöntemleri ile balığın, ahtapotun, kalamarın, karidesin, deniz tarağının, midyenin ve istiridyenin lezzetleri bambaşka boyutlara taşınırken, balık, böcek, yumuşakçalar ve kabuklular yeniden yorumlanarak, farklı tatlar yaratılması amaçlanıyor.

YENİ ŞUBELERİYLE HIZLA BÜYÜYOR

Meyhane geleneğini modern bir anlayışla günümüze taşıyan Buselik, Anadolu Hisarı ve Tünel'deki restoranlarıyla kısa sürede İstanbulluların dikkatini çekti. Hızla büyüyen marka, üçüncü ve dördüncü şubelerini Moda Teras ve Tarabya'da açtı. Buselik Moda Teras, misafirlerini Kalamış'tan Adalar'a uzanan manzarası ve zarif mimarisi eşliğinde ağırlarken Tarabya'daki keyifli akşamlara ise dünyanın en nadide doğal peyzajlarından birine sahip, tarih ile kültürün iç içe geçtiği Boğaziçi manzarası eşlik ediyor. Buselik'te sıcak dost sofralarına, usta şeflerin ellerinden çıkan özgün lezzetler tat katıyor. Mönüde, Anadolu ve Ege mutfaklarından tarifler ile mevsim lezzetleri ön plana çıkıyor. Taze baharatlı buğdaylı marine kabak, bademli kuru cacık, ballı reyhanlı karides, pastırmalı sıcak humus, Sefarad mutfağından şambrak böreği, badem ve fıstıklı Girit ezmesi bunlardan yalnızca bazıları...

LEZZETLİ MEZELERİN BOĞAZ'DAKİ YENİ MEKANI

Four Seasons Hotel Bosphorus, Boğaz'a nazır eşsiz bir atmosferde, yeni bir mekanı hayata geçirdi. Şehre taze bir soluk katacak olan Anason, yeni nesil meyhane olarak hizmet vermeye başladı. Bu özel mekan, leziz ana yemekleri, nefis mezeler ile 90'ların ve günümüzün şarkıları eşliğinde, yaz sonuna dek misafirlerinin beğenisine sunuyor. Boğaz'ın yanı başındaki terasta, havuz başında konumlanan Anason, yaratıcı mezeleri, mevsime özgü balık çeşitleri, et ve tatlılarıyla lezzet şöleni yaşatıyor. Her gün 20:00-00:00 saatleri arasında hizmet veren mekan, tatlı sohbetlerin yeni adresi olacak.

KEYİFLİ ATMOSFERDE YENİ TATLAR

Brasserie konseptini özgün bir mönü ve mekan tasarımı ile hayata geçiren Monochrome, Bomontiada'da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Yaza özel lezzetlerle mönüsünü yenileyen Monochrome, kahvaltıdan salata alternatiflerine, paylaşımlık tatlara kadar geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Mevsimin en taze ürünleriyle hazırlanan mönünün kahvaltı bölümüne eklenen açma üzerine poşe edilmiş yumurta, avokado, füme somon ve hollandez Sos eşliğinde servis ediliyor. Çilek ve muz ile sunulan nutellalı rulo french tost ise iddialı lezzeti ve sunumuyla öne çıkıyor. Mönüde yer alan granola ve böğürtlen smoothie ise kahvaltıyı daha hafif geçirmek isteyenler için.


PERA'YA HAZIR KAHVALTI KEYFİ

Türkiye'de bar catering sektörünün yaratıcısı Loco Entertainment Group'un Pera'da açtığı Loco de Pera, kaliteli eğlence ve kaliteli lezzet anlayışıyla ilgi görmeye devam ediyor. Tarihi Fransız Pasajı 'Passage de Petit Champs'ın giriş katında bulunan Loco de Pera, hem damaklara hem de ruhlara dokunuyor. Pazar günleri hariç, saat 10.00 itibariyle servis edilmeye başlanan Loco de Pera kahvaltı mönüsü ise saat 12.00'ye dek iştahları kabartan birbirinden keyifli tatlar sunuyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.