Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

Ankara Sinema Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 25. yılında seyircisini unutulmayacak bir film seçkisiyle buluşturmak üzere yola çıkıyor.

Plan yapmadan önce mutlaka göz atın!

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

25. Kez " Yollarda

Ankara Sinema Derneği'nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 25. yılında seyircisini unutulmayacak bir film seçkisiyle buluşturmak üzere çok yakında yola çıkıyor. 29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında Ankara'da, 6-8 Aralık'ta Sinop'ta ve 9-12 Aralık'ta Kastamonu'da perdelerini açacak Festival, modern sinemanın ilham verici örneklerini ve sinema sanatının klasiklerini beyazperdede izleme fırsatı sunacak. Festivalin bu yılki programında Dünya Sineması, Kısa İyidir, Çocuklar İçin, Türkiye Sineması,
Sessiz Sinema gibi klasikleşen bölümlerin yanı sıra 25. yıl için özel olarak programlanan, yeni, tematik film seçkileri de yer alıyor. Dünya Sineması bölümünde her yıl olduğu gibi önemli festivallerde gösterilen, ödüller kazanan ve gündem oluşturan en yeni filmlerden oluşturulan bir seçki seyirciyle buluşacak. Festival, her yıl sinema dünyasından bir kişinin hazırladığı özel bir film seçkisine programında yer veriyor. 25. Gezici Festival'de bu bölümün konuğu, hayranlık uyandıran özgün sinema yazılarıyla tanıdığımız usta çevirmen, yazar Fatih Özgüven. Festivalin afişi ise 1995'ten beri benzersiz tasarımlarıyla desteğini sürdüren usta çizer Behiç Ak'tan.

21 KASIM PERŞEMBE
SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ
INSTITUT FRANÇAIS & SALT BEYOĞLU

28 uzun ve kısa metrajlı filmin gösterileceği Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2019, dört gün boyunca dünyanın birçok farklı ülkesinden iklim değişikliği, sürdürülebilir ormancılık, turizm, çocuk işçiliği ve çocuk köleliği, sorumlu tedarik zinciri, barış, ekosistem restorasyonu, deniz permakültür gibi birçok konuyu bütüncül bir bakış açısıyla aktaracak. Sürdürülebilir yaşam film festivali (syff) bu yıl 21-24 kasım tarihlerinde istanbul'da Institut Français ve Salt Beyoğlu'nda gerçekleşecek.


Müziğe yeni bir soluk
Genç müzisyen Anıl Kırkyıldız, kendi adını taşıyan ilk albümü 'Anıl'ı Audioban etiketiyle dinleyiciye sunuyor. Amerika'da Berklee College Of Music'te çello öğreniminin ardından, dj ve prodüktör olarak çalışmalarına ağırlık veren Anıl'ın toplam 7 parçadan oluşan enstrümantal albümü, tüm dijital platformlarda yerini aldı. Boogie, jazz-funk, hip hop ve modern soul etkileşimlerini prodüksiyonlarına aktaran başarılı müzisyenin 7 şarkıdan oluşan enstrümantal albümü, ışıltılı synthesızer'lar ve pozitif beat'lerle bugünden 70'ler ve 80'lere göz kırpıyor

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.