Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Enerji dolu atmosferi ile trend, müzik ve lezzeti bir araya getiren Vakkorama Cafe, şehrin en merkezi yerlerinden biri olan Akmerkez’de kapılarını açtı. Vakkorama Cafe yeni yerinde ilham veren buluşmalara ev sahipliği yapacak.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Yeni nesil deneyim noktası
Dünyanın ilk konsept mağazası olan Vakkorama Taksim'in içinde 1982'den beri şehrin ilham veren buluşma noktası olan Vakkorama Cafe, yeni şubesiyle şehrin en merkezi lokasyonlarından birinde tekrar hayat buluyor. İstanbul'un yeme-içme trendlerine yön veren Akmerkez'deki Vakkorama Cafe, rahat ve enerji dolu yeni atmosferiyle müzikseverlerin ve gurmelerin uğrak noktası.

Önceki hafta Akmerkez'de kapılarını açan yeni mekan, modayı, müziği ve yiyecek trendlerini takip eden misafirlerini günün her saatine hitap eden zengin mönüsüyle ağırlıyor. Akmerkez'de dünyanın önde gelen DJ'lerinin canlı performansları ve sürpriz aktivitelere ev sahipliği yapacak olan Vakkorama Cafe, güne başlarken de günü uğurlarken de şehrin buluşma noktası oluyor. İç mekan tasarımı ile keyifli bir buluşma alanı ve gün içi molaları için rahat bir ortam sunan Vakkorama Cafe'nin mönüsü oldukça zengin. Salatalardan makarnalara, kahvaltı seçeneklerden tatlılara vegan ve glütensiz alternatifleri de barındıran birçok çeşit ve yenilik içeren bu menüde herkesin kendine göre bir şey bulması mümkün! Paylaşımlı tabaklar ve özel kokteylleri ile kalabalık gruplarında ilk tercihleri arasında. Yolunuz Akmerkez'e düşerse mutlaka Vakkorama Cafe'ye uğramalısınız, pişman olmazsınız...

Özgün lezzetler
Silivri'de zamanın çok yavaş aktığı, şehrin yanı başında fakat şehirden çok uzak bir lokasyonda yer alan Grandma's Wonderland (GW) 2019/2020 sonbahar-kış mönüsünü servis etmeye başladı. GW Danışman Şefi Bülent Akkızoğlu tarafından hazırlanan mönü, Trakya bölgesinin tüm nimetlerini tek bir sofrada buluşturuyor. Akkızoğlu, çiftliğin bahçesinde yetiştirilen mahsulü, özgün lezzetler olarak çiftliğin restoranı GW Barn'ın mönüsüne ekledi. Başlangıçlarda yer alan 'Marine Hamsi' bölgenin yemek kültürüne de bir giriş selamı niteliği taşıyor. Marine Hamsi tabağındaki 'Loznik', Trakya mutfağının kaybolmaya yüz tutan bir tarifiyken, göçmen pidesi olarak GW bağından toplanan taze asma yapraklarının içine ekşi ayran ve mısır unundan elde edilen özel bir hamur ile pişiyor. Eski zamanlarda bağda çalışan işçilerin öğle yemeği niyetine ekşi ayranla birlikte yedikleri göçmen pidesi Loznik'i bu sebeple ekşi ile tüketme geleneğini bozmayan GW, tabağı sirke ile marine edilmiş hamsi ile tamamlıyor.



40. Yılında Tarabya'da
40 yıllık tecrübesıyle klasık türk balıkçılığı misyonunun bayrak taşıyıcısı olan balıkçı Yüksel, tek şubesi olan Yeşılköy'den sonra ilk kez boğaz'a, Tarabya'ya indi. Meslekteki 40. Yılını bu şubede taçlandıran Yüksel Karakış klasik lezzetlerini boğaz müşterisiyle buluşturuyor. Klasık türk balıkçısı felsefesini özellikle mezelerinde kullandığı deniz ürünleriyle vurgulayan Karakış, karidesli peynirli çoban salatası, lakerda, yeli kalamar ve dünya gastronomisinde şöhrete kavuşmuş 'Yüksel'in çirozu' gibi on yıllardır mönüsünde olan lezzetler göze çarpıyor.


Yeni havalimanının buluşma yeri
İstanbul Havalimanı gidiş katında, konforlu, şık ortamı, Türk ve dünya mutfağının en iyi örneklerini sunan mutfağıyla hizmet veren Yotel Komuniti Lounge, havayolu ve uçuş sınıfı gözetmeksizin bütün yolculara VIP bir kulüp deneyimi sunuyor. Yotel Komuniti Lounge ortak sosyalleşme alanında, 7/24 keyifli vakit geçirmek, restoran ve barından servis almak mümkün. Mekanın mönüsü seyahat eden kişilerin ihtiyaçlarına göre hazırlanıyor. Zengin açık büfe kahvaltının ardından mevsimin taze sebze ve meyvelerinin kullanıldığı mönüsüyle, sindirimi kolay ürünler içeren, sağlıklı, lezzetli taze içeriklerden oluşan rafine füzyon bir mutfaktan seçkiler sunuluyor.


Kışa özel mönü
Taptaze, doğal lezzetleri sıcacık atmosferinde buluşturan Le Pain Quotidien, sonbahar ve kış mevsimi için özel olarak hazırlanan spesiyal mönüsüyle hem iştah kabartan hem de sağlıklı seçenekler sunuyor. Brokoli, kabak, havuç, çeri domates, roka, Siyez bulguru ve narenciye sos ile 'Bol Bol Sebze Salata' ve peynirli baget kruton ile içinizi ısıtacak Soğan Çorbası, hafif ama doyurucu bir öğün olarak tercih edilebilir. Mevsimin en lezzetli sebzeleri ile hazırladığı Izgara Sebze Tartine'i humus ve yeşillik ile servis ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.