Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

Dekoratif obje ve hediyelik eşya markası Hiref, St. Regis İstanbul’da kafe açtı. Hiref Cafe, çağdaş tasarımlar, sanat, gurme lezzetler ve bistro konseptlerini bir araya getirdi. Kafede, veganlar için özel bir mönü de yer alıyor.

Hafta sonu keşfedilmeyi bekleyen mekanlar...

SİNAN ÖZEDİNCİK sinan.ozedincik@sabah.com.tr

Nişantaşı'nda Yepyeni bir konsept

2003 yılında kurulan Hiref, göz kamaştırıcı çağdaş tasarımlarıyla, Türkiye ve dünyada lüks mağaza, otel, ofis ve ev yaşam alanlarına girdi. Şimdi ise Nişantaşı St. Regis'te açılan Hiref Cafe; yepyeni bir konsepti İstanbul'un en işlek caddelerinden biri olan Abdi İpekçi'ye taşıyor. Çağdaş tasarımlar, sanat, gurme lezzetler ve bistro konseptlerinin bir araya geldiği Hiref Cafe'de keyifli bir ortamda yemeğinizi yiyip, kahvenizi içtikten sonra gurme kısmında mutfağınız için alışveriş yapabilir, sevdikleriniz için hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Gurme ürünler arasında, Gökçeada'dan gelen zeytinyağları, Artvin'de özel olarak üretilen organik ballar gibi özel ürünler yer alıyor. En çok beğeni toplayan Narlı Fıstıklı Lokum, özel Hiref Gourmet kutularında çeşitlerini arttırarak devam ederken, doğal ürünlerle hazırlanan portakallı ve fıstıklı lokumlar Hiref Cafe'nin favorileri arasında yer alıyor. Geleneksel Türk kahvesi sunumuna eşlik edecek olan hurmalı cheesecake ve puding ise tatlı mönüsünde öne çıkan lezzetlerden. Veganlar için Ege otlarıyla hazırlanan özel salatalar, günün çorbası ve Anadolu Türk mutfağının en güzel lezzetlerinden biri olan mantı da mekanın favori lezzetleri arasında bulunuyor.

Hiref Konsept Store Tasarım bölümünde; geleneksel el sanatlarının çağdaş bir tasarım anlayışıyla birleştiği objelerin yanı sıra Anadolu kültürünü yansıtan aksesuar, mücevher koleksiyonları, kolye, küpe ve yüzükten oluşan etnik aksesuarların satışı yapılıyor. Sanatseverler için Hiref Cafe bir sanat galerisi atmosferiyle de değerli sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Fikret Mualla, Ahmet Güneştekin, Nuri İyem gibi usta sanatçıların tabloları Hiref Cafe'nin duvarlarını süslerken aynı zamanda satışı da yapılıyor. Anadolu'da yaptığı çalışmalarla Anadolu el işçiliğini ve el sanatlarını çağdaş tasarım anlayışı ile harmanlayarak günümüze taşıyan Hiref, geleneksel Anadolu motifleri kullanarak yaptığı tasarımlarını yeni konsept mağazasında buluşturmaya devam ediyor.

Nişantaşı'nda St. Regis İstanbul'un altında yer alan Hiref Cafe; pazartesicumartesi arası 10.00-20.00, pazar günleri ise 12.00-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

İstanbul'un yaratıcı mutfağı
Geçtiğimiz yıl Rumeli Hisarı sahilinde hizmet vermeye başlayan Köprüaltı Lokantası, günlük, doğal ve mevsiminde ürünlerle hazırladığı mönüsüne 10 iddialı lezzet daha ekledi. Yeni nesil Türk mutfağının temsilcilerinden Köprüaltı Lokantası, zengin meze ve sıcak tabakların yer aldığı mönüsüne; Karides & Beyaz Peynirli Domates Salata, Lavantalı Haydari, Greçka Köftesi, Narenciye ile Marine Levrek & Karides, Dilli Kaşarlı Pide, Çökertme Kebabı ve mevsimine göre en tazesini yiyebileceğiniz 'Şöyle Izgara Bir Balık'ı dahil etti. Basit, iyi yemek mottosuyla yola çıkan mekan tatlı alternatifleriyle de oldukça iddialı. Klasik Çikolata Sufle, Balkabaklı İrmik Helvası, Sakızlı & Kadayıflı Muhallebi gibi birbirinden renkli ve lezzetli seçenekler, mekanın kendine has sunumuyla öne çıkıyor.


'Şamdan' geri döndü
Bir gece kulübü olmanın yanı sıra kendine has bir kültür oluşturan Şamdan, İstanbul'un en merkezi lokasyonunda; 4 Levent İş Kuleleri'nde yeniden İstanbullularla buluştu. 1975 yılında kurulan ve tam 42 yıl boyunca iş, cemiyet ve sanat hayatının buluşma noktası olan Şamdan, yepyeni konseptle geri döndü. Mekan, tecrübeli işletmeci Bülent Ilgaz ve sanayici iki kardeş olan Emre-Necmettin Karabacak ortaklığında hizmet veriyor. Bülent Ilgaz ve Necmettin-Emre Karabacak, Yeşilköy Yelken'de başlayan ortaklıklarını devam ettiriyor. Şamdan, dünya mutfağından spesiyal tatlarla oluşturulan öğle yemeği mönüsü ile pazar hariç misafirlerini ağırlıyor. Şamdan'da eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor.


Sıcak bir ortam
İstanbul'un en önemlı yaşam merkezlerınden Taksim'deki Grand Hyatt İstanbul Library Bar, şehirden uzaklaşmadan dingin, sakin bir akşam geçirmek isteyenlere ev sahipliği yapmaya hazır. Grand Hyatt İstanbul'da yer alan ve geleneksel İngiliz 'gentlemen's club' tarzını yansıtan Library Bar, özenle seçilmiş viskiler, konyaklar, şaraplar ve şampanyaları, sıcacık dekorasyonu ve ilk günden bugüne değişmeyen lezzetleriyle keyifli saatler geçirmek isteyen konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Grand Hyatt İstanbul'daki ziyaretiniz boyunca rahat bir koltukta ustaca yapılmış kokteylinizden bir yudum alırken, şöminenin başında rahatlayabilir veya eve gitmeden barda arkadaşlarınızla bir araya gelip sohbet edebilirsiniz.

Doğal lezzetin yeni adresi
Geçtiğimiz günlerde lezzet duraklarına bir yenisini daha ekleyen Emaar, teras katında açılan doğal ürünler markası Kilye ile geleneksel Türk mutfağını lokanta ve meyhane konseptiyle lezzet tutkunlarıyla buluşturdu. Kuzey Ege'nin bağ havasını şehre taşıyan Suvla'nın bir markası olan Kilye'nin mönüsünde geleneksel yöntemlerle hazırlanan tencere yemeklerinden mezelere, kahvaltıdan pide ve lahmacuna birçok lezzet yer alıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.