14 bin obje bir tık uzağınızda

Rahmi M. Koç Müzesi, evde vakit geçiren ziyaretçilerini sanal turla zamanda yolculuğa çıkarıyor. Müzede sergilenen 14 binin üzerinde objeyi görmek için gereken tek şey ise bilgisayar veya akıllı telefon.

14 bin obje bir tık uzağınızda

NAZAN ORTAÇ nazan.ortac@sabah.com.tr

İstanbul'da kültürü ve endüstri tarihini bir arada sunabilen tek adres olma özelliğini koruyan Rahmi M. Koç Müzesi, internet üzerinden de gezilebiliyor. Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüsü nedeniyle hayata geçirilen önlemler kapsamında 31 Mart'e kadar kapalı olan müzeyi isteyen Google Street View ile dilediğince ziyaret edebiliyor. Müzenin 23 bin metrekarelik alanında nostaljik tren turu, denizaltı gezisi, atlıkarınca ve oyun parkı, uçaklar, klasik otomobiller ve çok daha fazlası ziyaretçileri bekliyor. Zengin koleksiyonuyla geçmişten günümüze endüstri, ulaşım ve iletişim tarihine ışık tutan müzede hem çocuklar hem de büyükler benzersiz bir yolculuğa çıkıyor. Bilgisayar, cep telefonu veya tablet yardımıyla yapılabilen sanal gezi için adres: http://www.rmk-museum.org.tr/istanbul/ziyaretplani/google-sokak-gorunumu
Google Street View, Google Maps ve Google Earth teknolojileri ile bütünleşik olarak dünyadaki birçok kamuya açık alandan caddeler boyunca panoramik görüntülerin izlenebilmesini sağlıyor. Google Street View, Türkiye'deki az sayıdaki mekanla birlikte Rahmi M. Koç Müzesi'nde de hizmet veriyor.

PERA MÜZESİ DE ONLINE'DA
Pera Müzesi ve İstanbul araştırmaları enstitüsü (iae), koleksiyon sergileri ile süreli sergilerini Google Arts & Culture'da sanatseverlerle buluşturuyor. Her iki kurum, yeni koronavirüs (covid-19) salgininin yayılmasını önlemek amacıyla 31 mart'a kadar ziyarete kapalı olacak. Bu dönemde kültür sanat ortamından uzak kalmak istemeyenler, dijital sergiler ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarını keşfe çikabilir. Pera Müzesi'nin koleksiyon sergileri 'İmparatorluktan Portreler', 'Düşlerin Kenti: İstanbul' ve 'Kahve Molasi'nin yanı sıra; Graffiti üzerine dünyadaki en kapsamlı sergilerden biri olan 'Duvarlarin Dili' ile, çocukların pera öğrenme atölyelerinde ürettiği renkli çalışmaları bir araya getiren 'Yaz Yaz Yaz' sergileri de dijital ortamda ziyarete sunuluyor.

KİTAP


KÜRK MANTOLU MADONNA

Sabahattin Ali̇ Sabahatti̇n Ali'nin kaleminden çıkan ve yüzbinlerce okurla buluşan Kürk Mantolu Madonna, şimdi Selim İleri'nin sunuşu ile Kapı Yayınları'nda. Türk Edebiyatının en vurucu romanlarından olan eser, sararmış sayfalardan çıkıp bugüne uzanan ölümsüz bir aşkın hikayesi… Sabahattin Ali, Kürk Mantolu Madonna'da, bir tablo karşısında başlayarak tutkunun simgesi haline gelen bir aşkı, müthiş bir arayış anlatısına dönüştürüyor. Yalnızlığına gömülmüş Raif Efendi'nin dünyasında aşk, adeta yeniden dile geliyor.

ASTRODEFTER 2020
ZEYNEP TURAN

Astrolog Zeynep Turan tarafından hazırlanan astrodefter, gökyüzünün astrogündem rehberliğine eşlik etmenizi sağlarken, kişisel tavsiyeleri de takibinize alarak yaşamınıza kolaylık ve renk katabilirsiniz. Ay'ın ve güneş'in en aktif dönemlerine dair bilgilerin yer aldığı astrodefter'de yer alan özel günler, güneş ve ay konumlarına göre hazırlandı. Astrodefter sayesinde bu uzun zodyak yolculuğunda ay ve güneş'in etkilerini yanınızda hissedeceksiniz. Astroloji'nin bayramı olarak kabul edilen ekinoksla başlayan bu kullanışlı ajanda 20 mart 2020-21 mart 2021 tarihlerini kapsıyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.